sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

ue
ue
1 04.02.2022 10:54:06

ŽUPAN VRAČA UDAREC! Slovenska šampionka z očitki nadenj, zdaj ji je ODGOVORIL!

alesfevzer.com
Tina Trstenjak je pred dnevi dvignila precej prahu.

Na podelitvi nagrad najboljšim športnicam in športnikom Celja v letu 2021 se je namreč odlična judoistka obregnila ob to, da na njej ni bilo župana Celja Bojana Šrota. Tina Trstenjak je govorila o tem, da ji župan ni poslal čestitke za naslov evropske prvakinje in da se na splošno premalo posveča športnikom v svoji občini. 

športnik leta 2017 Celje

In župan Celja Bojan Šrot je malce pojasnil vse skupaj: "V zvezi z govorom ene naših najboljših športnic Tine Trstenjak na prireditvi Športnik leta v Celju želim pojasniti nekaj stvari. Če začnem pri prireditvi, naj povem, da se je vsako leto udeležijo najvišji predstavniki Mestne občine Celje. Osebno sem priznanje Naj športnica leta Tini Trstenjak izročil v letih 2016 in 2017. Z veliko ponosa in skrbnosti čestitamo našim športnikom ob njihovih uspehih. Vse čestitke športnikom pošiljamo na naslove klubov. Za naslov evropske prvakinje smo Tini čestitali 19. aprila lani. Takrat smo čestitali tudi Petri Nareks in Marjanu Fabjanu, ki sta bila njena trenerja. 27. julija smo čestitali Tini Trstenjak za osvojeno olimpijsko medaljo, v oktobru Marjanu Fabjanu za zlato medaljo mednarodne judoistične zveze. Sprejeme za športnike vedno in radi organiziramo, zadnji dve leti pa sta zaradi koronakrize seveda specifični. Tudi lani smo organizirali sprejem za vse celjske olimpijce in jim podelili denarne nagrade. Enako, le da smo takrat lahko pripravili sprejem na Krekovem trgu, je bilo po igrah v Riu. V Celju gojimo 50 športnih panog v 70 športnih kubih. Športno mesto smo tako zaradi števila panog in kubov kot tudi zaradi odlične športne infrastrukture. Iz mestnega proračuna na leto namenimo neposredno športnim klubom okoli 850.000 evrov. Kriterije za razdelitev javnih sredstev določa Športna zveza Celje. Lani je bilo takšnih prejemnikov 70, prejmejo pa zelo različne zneske. Judo klub Z'dežele Sankaku je med prvimi petimi prejemniki in je lani prejel nekaj manj kot 50.000 evrov. Za primerjavo naj povem, da je največ prejel rokometni klub, okoli 80.000 evrov. Specifika pri judo klubu je, da deluje v lastnih prostorih in zaradi tega prejme nekaj manj denarja. Večina klubov deluje v prostorih MOC in dobivajo za uporabo subvencijo. Spominjam se mnogih sprejemov uspešnih judoistk in judoistov iz celjskega kluba. Tina Trstenjak je vrhunska športnica in je dosegla nekaj, kar bo težko preseči. Osemkrat je bila najboljša športnica Celja, osvojila je veliko medalj, od tega dve olimpijski medalji. Res je lahko vzor mnogim mladim ter številnim judoistkam in judoistom," je zapisal celjski župan.

Sportnik leta 2016 Celje

No, oglasili so se tudi z Mestne občine Celje, kjer pa so zapisali: "Izjava Tine Trstenjak na ponedeljkovi prireditvi Športnik leta v Celju nas je zelo presenetila, ker Mestna občina Celje razvoju športa in urejeni športni infrastrukturi namenja veliko sredstev in pozornosti. V Celju imamo zelo veliko odličnih športnikov, na katere smo zelo ponosni. Zelo smo ponosni tudi na Tino Trstenjak. Ko se je lani udeležila županovega sprejema za olimpijce, smo imeli občutek, da je vesela županovih iskrenih čestitk in da je vesela tudi denarne nagrade. Prireditve Športnik leta v Celju, ki jo organizirata Športna zveza Celje in TV Celje, se vsako leto udeležijo najvišji predstavniki Mestne občine Celje (župan, podžupanja, podžupan). Župan Bojan Šrot je priznanje Naj športnica leta Tini Trstenjak izročil leta 2016 in 2017. Rezultate naših športnikov in klubov redno spremljamo in jim za uspehe na tekmovanjih vedno s ponosom čestitamo. Tudi Tini Trstenjak je župan Bojan Šrot lani poslal dve čestitki na naslov njenega kluba. Prvo čestitko ji je poslal za njen izjemen nastop na Evropskem prvenstvu v Lizboni, ko je tretjič zapored postala evropska prvakinja v judu v kategoriji do 63 kilogramov, drugo pa za osvojeno srebrno olimpijsko medaljo v Tokiu. Upamo, da je čestitki prejela. Župan je lani jeseni poslal čestitko tudi Marjanu Fabjanu za zlato medaljo Mednarodne judoistične zveze. Ob tej priložnosti je Tini Trstenjak ponovno čestital za njen izjemen uspeh na Olimpijskih igrah v Tokiu. Izjava Tine Trstenjak, ki je leta 2015 prejela županovo priznanje Kelih cesarice Barbare, nas je neprijetno presenetila tudi zato, ker je župan Bojan Šrot velik ljubitelj in podpornik športa. Kot nekdanji Himalajec se namreč dobro zaveda, koliko truda morajo športniki vložiti, da dosežejo vrhunske rezultate. " Potem pa so priložili še nekaj fotografij, ki dokazujejo, da je celjski župan v resnici večkrat predal Trstenjakovi nagrado za najboljšo športnico Celja...

Članki iz rubrike