sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

(pr bzs)
(pr bzs)
0 14.02.2022 11:20:30

Boks: Zvezda upravičila vlogo favorita

BZS
V mariborskem UŠC Leona Štuklja je bilo srečanje med najboljšimi slovenskimi boksarji, ki so zastopali Maribor, in beograjsko Crveno zvezdo, ki velja za nespornega favorita za naslov premierne sezone v regionalni boksarski ligi.

V petem krogu so slovenski klub v ringu zastopali: Luka Rašić, Djelon Januzaj, Mohammad D. Rezai, Tadej Černoga, Edin Sejdinović, Marko Makovec, David Forster, Aljaž Ban in Jure Šimunović. Boksarji iz Beograda so na koncu po zanimivih dvobojih slavili z rezultatom 14:6.

Zelo dober obisk

Pred dogodkom so napovedovali slovensko-srbski boksarski spektakel, ki je zagotovo upravičil svoj naziv. Organizacija dogodka je bila na zelo visoki ravni, nad dogodkom so bili navdušeni tudi pomembni ljudje iz boksa ter številni navijači. V ringu so zmago dosegli Januzaj Djelon, Tadej Černoga in Edin Sejdinović, vsi drugi pa so se nasprotnikom spodobno upirali, vendar so tokrat žal doživeli poraz.

Predsednik BZS Robert Reher nam je v zvezi z organizacijo petega kroga regionalne boksarskr lige v Mariboru zaupal: "Organizacija dogodka je bila po mojem mnenju na zelo visoki ravni, saj smo poskrbeli, da bo v dvorani prijetno obiskovalcem, boksarjem, trenerjem in drugim akterjem. Nad dogodkom so bili navdušeni obiskovalci, delegacija iz Srbije in vsi, ki so kakorkoli vpeti v boks. Dvoboji so bili vrhunski, borbe so bile močne in dokaj izenačene; na srečo so se končale brez hujših poškodb, s kančkom športne sreče pa bi bila lahko kakšna dodatna zmaga tudi na naši strani. Slovenci smo dokazali, da zmoremo, smo iz tekme v tekmo boljši in lahko tekmujemo proti ekipi Crvene zvezde, ki je že od samega začetka favorit regionalne lige. Naši fantje so bili odlično pripravljeni in dali so vse od sebe. Dvorana je bila polna boksarskih navdušencev, na kar smo izjemno ponosni. Veseli smo, da so bili dvoboji obiskani v tolikšnem številu, in želimo si, da bi bile tudi domače tekme, ki bodo letos potekale po vsej Sloveniji, tako dobro obiskane. Zelo se trudimo, da bi povečali prepoznavnost boksa, organiziramo izobraževanja in razne dogodke in počaščeni smo, da so ljudje opazili naš trud. Obljubimo, da bomo v prihodnje še boljši in zanimivejši. V organizacijo dogodka so bili vpeti številni ljudje, ki jih preredko pohvalimo, zato bi se rad zahvalil našim fantom, ki pripravijo dvorano do potankosti in sestavijo ring, sodnikom, delegatu, sekretarju, podjetju Soundbiro za odlično ozvočenje in osvetljavo, gospodu Drametu, našemu napovedovalcu, brez katerega naši dogodki ne bi bili tako zanimivi, vsem fotografom, snemalcem, pomočnikom, novinarjem ter seveda obiskovalcem, brez katerih vzdušje v dvorani ne bi bilo tako živo in napeto. Zahvaljujemo se tudi našim zvestim sponzorjem Pošti Slovenije in Termam Maribor, ki so pripomogli k organizaciji. Hvala vam iz srca!"

Slovenija potrebuje takšne boksarske večere

Med pomembnimi boksarskimi gosti je bil tudi Dejan Zavec, ki je tokrat v Maribor pripeljal tudi svojo družino. Po dogodku je povedal: "Absolutno podpiram vse, kar je povezano z regionalno boksarsko ligo. Pomembno se je zavedati, da nabiramo dragocene izkušnje, ki nam bodo v prihodnje zagotovo prišle prav. Težko se je primerjati z nekom, pri komer je boks kot šport dolgoletna tradicija, prepletena z izjemnimi uspehi v ringu, in kjer sta razvoj in finančno vlaganje v boks samoumevna. V Srbiji se tega lotevajo zelo resno in načrtno. Slovenija se s takšnim načinom boksa šele spoznava in do zdaj se je izkazala za zelo verodostojno in enakopravno boksarsko državo. V določenih zadevah smo presegli tudi sami sebe. Z vidika razvoja slovenskega boksa je to daleč največja izkušnja in zaradi vsega tega verjamem, da bomo lahko v naslednjih letih posegali tudi po medaljah. Tovrstnih dogodkov bi moralo biti več. Rakava rana vsega so finance. Boks v slovenski družbi ima tradicijo in država bi morala imeti zanj več posluha. Opaženi pa bomo samo, če bomo nenehno prisotni v evropskem boksarskem prostoru. Nekateri naši borci so danes presegli sami sebe, saj so pokazali več, kot so sposobni v tem trenutku. Lahko bi bilo tudi drugače, predvsem zaradi nekaterih napačnih sodniških odločitev. Rezultati so bili enakovredni in tesni, kakšna zmaga bi bila lahko na naši strani. Sam bom vedno z veseljem prihajal na tovrstne boksarske dogodke in pomagal po svojih najboljših močeh."

Boksarska zveza Slovenije in ŽBK Maribor sta organizirala dogodek, o katerem se bo v boksarskih krogih zagotovo še govorilo. V naslednji petkovi številki vam bomo predstavili, kako poleg trenerjev, ki so tokrat sodelovali v navezi z Slobodanom Andjelićem in Igorjem Rašićem, na regionalno boksarsko ligo gledajo slovenski boksarji, ki so pridobivali dragocene izkušnje v zadnjih mesecih. 

MARIBOR – CRVENA ZVEZDA 6:14
dvoboj  sodniki rezultat
mladinci
L. Rašić – R. Jovanović (69 kg)  2:3  0:2
D. Januzaj – S. Novičić  (+91 kg)  4:1  2:0
člani
M. D. Rezai – O. Ametović (56 kg)  0:5  0:2
T. Černoga – N. Gavrilović (60 kg)  3:2  2:0
N. Nikolov Veber – S. Nazif (64 kg)  0:5  0:2
E. Sejdinović – D. Toskić (69 kg)  4:1  2:0
M. Makovec – J. Nikolić (75 kg)  0:5  0:2
D. Forster – A. Marković (81 kg)  0:5  0:2
A. Ban – V. Ražnatović (91 kg)  1:4  0:2
J. Šimunović – M. Stanković (+91 kg)  1:4  0:2

Članki iz rubrike