stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 01.05.2017 18:12:05

Tekvondo reprezentanca uspešna na EP verzije ITF

Slovenska tekvondo reprezentanca v verziji ITF je med 25. in 30. aprilom uspešno nastopala na evropskem prvenstvu v Veliki Britaniji. Na tekmovanju v Liverpoolu, kjer so se tekmovalci merili na članskem, mladinskem, veteranskem in otroškem tekmovanju te verzije tekvondoja, so Slovenci zbrali 23 kolajn, med njimi 13 zlatih.

Prvenstva se je udeležilo 796 tekmovalcev iz 32 evropskih držav, ki so se merili v posameznih in ekipnih borbah, formah, samoobrambi, testu moči in specialni tehniki.

Slovensko reprezentanco je sestavljajo 31 tekmovalcev, EP pa so končali s 13 zlatimi, štirimi srebrnimi in šestimi bronastimi medaljami, pokalom za najboljšo veteransko ekipo in pokalom za najuspešnejšo državo v skupnem seštevku osvojenih medalj med veterani.



Zlate medalje so v otroških kategorijah osvojili Pia Zoja Glavnik in Ema Mešič, med mladinci Simon Zajec in Renato Vogler, med člani pa aktualna svetovna podprvakinja Staša Lipnik. Največ zlatih so Slovenci zbrali med veterani, tretje leto zaporedoma sta dvakratna evropska prvaka postala Peter Landeker in Ismet Ičanović, evropski naslov je dosegel tudi Simon Jan. Veteranska ekipa v postavi Landeker, Ičanovič, Jan in Baltič je osvojila še ekipne naslove evropskih prvakov v ekipnih formah, borbah in testu moči in na si koncu zagotovila še pokal za najboljšo veteransko ekipo ter pokal za najuspešnejšo državo v skupnem seštevku osvojenih medalj med veterani.

Slovensko reprezentanco v tekvondoju ITF septembra čaka nastop na svetovnem članskem prvenstvu, ki bo potekalo v Severni Koreji, leta 2018 pa evropsko prvenstvo za vse starostne kategorije v Estoniji.

Značke: taekwondo, ep

Članki iz rubrike