Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 22.04.2017 17:31:35

Apotekarjeva ostala brez brona v Varšavi

Judoistka Klara Apotekar je na evropskem prvenstvu v Varšavi v kategoriji do 78 kg osvojila peto mesto, potem ko je izgubila boj za bron z madžarsko nasprotnico.

Njena nasprotnica v borbi za bronasto medaljo je bila stara znanka slovenskih judoistk, nekdanja evropska prvakinja Madžarka Abigel Joo. Izkušena Madžarka je doslej dobila oba medsebojna dvoboja, nazadnje lani v Budimpešti.

Boljša je bila tudi danes, potem ko je minuto in pol pred koncem obračuna za bronasto medaljo Slovenko premagala z iponom.

Pred tem je vsega 19-letna varovanka trenerja Marjana Fabjana ugnala 22-letno Madžarko Evelin Salanki s končnim prijemom minuto in devet sekund pred koncem borbe. Visokorasla Apotekarjeva je nasprotnico taktično držala na distanci, ko pa je imela Madžarka dve kazni, se je slednja spustila v odprt boj, ki ga je Apotekarjeva v parterju hitro odločila v svojo korist.



Dopoldan je slovenska reprezentantka v uvodnem nastopu z izrednim taktičnim bojem izločila 37-letno Kubanko Yahindo Ramirez, ki nastopa za Portugalsko. S svojim načinom borbe je tekmovalka celjskega Sankakuja tekmico prisilila v tri kazni in diskvalifikacijo. Apotekarjeva je tako medsebojni izid v zmagah z Ramirezovo dvignila na 3:0.

Njena naslednja nasprotnica je bila bronasta z lanskega EP v Kazanu Britanka Natalie Powell, ki se je slovenski tabor z lanskega prvenstva spomni po četrtfinalni zmagi nad kasnejšo slovensko junakinjo olimpijskih iger v Riu Ano Velenšek. Sedem let starejša Britanka je v končnici izenačenega dvoboja 16 sekund pred koncem naredila odločilno tehniko, s katero si je prislužila dva vazarija in se prebila v polfinale, Apotekarjeva pa v tolažilne boje.

Slovenija tako na letošnjem EP z zlatom Tine Trstenjak in srebrom Adriana Gomboca ostaja pri dveh osvojenih kolajnah, skupaj pa so jih slovenski judoisti na prvenstvih stare celine osvojili že 44.

Značke: judo, ep

Članki iz rubrike