gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

muk
muk
0 30.04.2017 15:34:19

Tega navaden smrtnik ne bi preživel! (video)

Profimedia
Sobotni boksarski spektakel na razprodanem Wembleyju je upravičil vsa še tako visoka pričakovanja, Vladimir Kličko in Anthony Joshua sta namreč uprizorila borbo, o kateri se bo še dolgo govorilo.

Epsko je bila beseda, ki je v sobotnem večeru pogosto prišla na misel. Bolje praktično ne gre, dva najboljša težkokategornika svojih generacij sta v ringu pustila vse in še več. Na koncu je po enajstih sijajnih rundah, ko se je tehtnica nagibala zdaj na eno, zdaj na drugo stran, slavil 14 let mlajši Britanec. Udarec, ki je velikega Ukrajinca, ki je skupaj z bratom Vitalijem več kot desetletje vladal težki kategoriji, v 11. rudni še drugič poslal na tla, pa je poglavje zase.


Počasni posnetek razkriva vso brutalnost in hkrati lepoto udarca, ki je zamajal Klička in stresel celoten boksarski svet. Bil je to aperkat, ki bi podrl tudi slona, navadni smrtnik se najbrž ne bi pobral nikoli več, 41-letni Kličko pa se je nekaj naslednjih sekund celo zadržal na nogah. Ko se je pobral, je bilo kaj hitro jasno, da je v škripcih. Joshua je zavohal kri ter krenil v še eno ofenzivo, Ukrajinec je (od)rešitev iskal v vrveh, a je ni našel in sodnik je po toči udarcev, ki so padali po Kličku, končal dvoboj.

Na koncu je v tem boju na življenje in smrt razliko med dvema sijajnima borcema predstavljal en udarec, morda dva in morda je prav tisti brutalni aperkat v 11. rundi ustoličil novega kralja, starega pa hkrati poslal v penzijo. Kralj je mrtev, naj živi kralj!

Članki iz rubrike