kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

bu
bu
0 01.05.2017 09:06:39

Napoved novega spektakla - najboljšega v zgodovini boksa

Reuters
Spektakularni boksarski dvoboj med Anthonyjem Joshuo in Vladimirjem Kličkom še vedno odmeva, obenem pa se že napoveduje nova poslastica ...

Britanec je v 11. rundi sobotnega boja pred 90 tisoč navdušenimi gledalci na stadionu Wembley v Londonu pograbil tri pasove za naslov svetovnega prvaka težke kategorije po verzijah IBF, IBO in WBA. Svetovna boksarska javnost je videla začetek nove dobe v tem športu, 27-letni Joshua je zavladal in naj bi vladal. Koliko časa?

S Kličkom imata dogovor, da bo sledil povratni dvoboj, da bo imel Ukrajinec še eno možnost, vendar ta odgovarja: "Že res, vendar najprej moram analizirati, kaj se je pravzaprav zgodilo."

Mogoč je tudi drugačen scenarij, morda na novi spektakularni dvoboj ne bomo dolgo čakali. Anthony Joshua je namreč po sobotnem dvoboju javno pozval prejšnega prvaka Tysona Furyja, ki je novembra 2015 ravno tako premagal Klička. "Fury, kje si?Rad bi tej množici, tem 90 tisoč gledalcem, dal možnost, da v tem ringu vidijo naju."

fury tweet


Fury ni dolgo čakal in se je hitro odzval. "No, pa zaplešiva." In dodal: "Sprejmem izziv. Svetu bova ponudila najboljši dvoboj v 500 letih. Boril se bom s tabo. O boju s tabo sanja vsak boksar."

Fury je pri 28-ih (tako kot Joshua) še neporažen, vendar je svoje pasove spustil iz rok, saj so ga odkrili pri jemanju prepovedanih drog.

In še tretji scenarij. Javil se je namreč Deontay Wilder, ki je leta 2015 postal svetovni prvak po verziji WBC: "Vse gre po načrtu. Spremljam te Anthony Joshua, zato se ne sprosti preveč. Prihajam po tvoje pasove. Do konca tega leta jih bom že imel," je zapretil bronasti bombarder, kot sebi pravi Wilder.

Članki iz rubrike