nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 23.08.2023 07:26:28

Po Čehu je čas za novo odličje Slovenije? Danes v ognju še eno vroče ime!

Profimedia
Slovenska rekorderka v skoku s palico Tina Šutej bo na svetovnem prvenstvu v atletiki v Budimpešti nocoj ob 19.30 nastopila v finalu, Po kvalifikacijah, v katerih je skočila samodejno kvalifikacijsko normo za finale (4,65 m), je povedala, da se bo borila za odličje.

"V finalu si želim skakati še bolje kot v kvalifikacijah, ki so bile sicer zame kar uspešne. Želim si skočiti državni rekord. V finale grem z mislijo na medaljo. Mogoče je sicer ne bom dobila, ampak naredila bom vse, da jo dobim," je napovedala Šutej.

Varovanka trenerja Milana Kranjca je bila lani četrta na SP v ZDA, nato je bila mesec dni pozneje tretja na evropskem prvenstvu v Münchnu, marca je v Istanbulu drugič po Torunu 2021 osvojila srebrno medaljo na dvoranskem EP, lani je bila bronasta še na dvoranskem SP v Beogradu.


Danes bo nastope v kvalifikacijah začelo še pet slovenskih atletinj, nastop v teku na 5000 m je zaradi bolezni odpovedala Klara Lukan. Prva bo ob 10.05 v prvem krogu na 800 m tekla Anita Horvat, ki je nastopila v finalu lanskega SP v Eugenu, po srebru na dvoranskem EP marca letos pa je napovedala boj za medalje tudi na tem SP.

Sledile bodo kvalifikacije v metu kopja, 41-letna slovenska rekorderka Martina Ratej je bila v tej disciplini s petim mestom tretja najboljša v slovenski reprezentanci na lanskem EP. Boljša sta bila le dobitnika odličij, srebrn je bil v metu diska Kristjan Čeh, ki je bil drugi tudi na SP v madžarski prestolnici, ter bronasta Šutej.

V večernem delu bodo poleg Šutej nastopile še ob 19.10 v troskoku Neja Filipič in Eva Pepelnak, ob 19.45 pa na 3000 m zapreke Maruša Mišmaš Zrimšek. Slednja je na velikih tekmovanjih od leta 2018 vedno v finalih te discipline, šesta je bila na olimpijskih igrah v Tokiu leta 2021.

Značke: atletika, sp

Članki iz rubrike