nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 21.08.2023 06:27:34

Za zgodovino! Kristijana Čeha danes čaka tekma leta, tu so vse podrobnosti!

Profimedia
Kristjan Čeh bo nocoj ob 20.30 v Budimpešti začel obrambo naslova svetovnega naslova v metu diska, ki ga je na prvenstvu v atletiki pred letom dni osvojil v ameriškem Eugenu. V kvalifikacijah SP bosta nastopili še dve slovenski rekorderki, Tina Šutej v skoku s palico in Agata Zupin v teku na 400 m ovire.

Čeh je v sobotnih kvalifikacijah dosegel tretji izid s 65,95 metra, pred njim sta bila aktualni olimpijski zmagovalec, Šved Daniel Stahl (66,25 m), in evropski prvak in svetovni podprvak Mykolas Alekna iz Litve (66,04 m).

"Kvalifikacije lahko ocenim kot dobre, tehnično sem izvedel dobre mete in sem imel med vsemi najbolj stabilne in izenačene mete. Nisem vanje vložil toliko moči, ker je v kvalifikacijah treba nastopiti tako, da prideš v finale. Boj za medalje bo povsem nova tekma, finale se začenja z ničle," je po kvalifikacijah dejal Čeh, lastnik najboljšega izida sezone na svetu.


Že prej, ob 18.40, bo v kvalifikacijah nastopila Tina Šutej, Ta je napovedala nov boj za odličja, ki jih na velikih tekmovanjih osvaja v zadnjih treh sezonah.

Zadnjega je marca letos, ko bila druga na dvoranskem EP v Istanbulu, lani je bila na SP v Eugenu četrta in tretja na EP na prostem in na dvoranskem SP v Beogradu. S srebrom na dvoranskem EP je leta 2021 v poljskem Torunu osvojila svoje prvo veliko člansko medaljo.

Zupin bo tekla v zadnji, peti kvalifikacijski skupini ob 19.22. Ima predzadnji izid v skupini, v polfinale se bodo uvrstile prve štiri iz vsake skupine ter še štiri preostale najhitrejše po času.

Značke: atletika, sp

Članki iz rubrike