nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 22.08.2023 10:16:30

Tina Šutej po kvalifikacijah SP napovedala boj za odličje

Profimedia
Slovenska rekorderka v skoku s palico Tina Šutej je po torkovih kvalifikacijah, ki so se pozno sinoči končale na svetovnem prvenstvu v atletiki v Budimpešti, napovedala boj za odličje. Finalni boji se bodo v sredo začeli ob 19.30. V kvalifikacijah je Šutej skočila avtomatično kvalifikacijsko normo za finale - 4,65 metra.

"V sredo si želim skakati še bolje kot v kvalifikacijah, ki so bile sicer zame kar uspešne. Želim si skočiti državni rekord. V finale grem z mislijo na medaljo. Mogoče je sicer ne bom dobila, ampak naredila bom vse, da jo dobim," je napovedala Šutej.

Varovanka trenerja Milana Kranjca je bila lani četrta na SP v ZDA, nato je bila mesec dni pozneje tretja na evropskem prvenstvu v Münchnu, marca je v Istanbulu drugič po Torunu 2021 osvojila srebrno medaljo na dvoranskem EP, lani je bila bronasta še na dvoranskem SP v Beogradu.

Štiriintridesetletna članica celjskega Kladivarja je o kvalifikacijah, kjer je 4,65 metra preskočila v zadnjem, tretjem skoku, povedala: "Zelo dobro je šlo, na zadnji višini pa sem poskrbela za malo drame, a mi je uspelo narediti to, kar sem morala. Začele smo ogrevati, ko je močno pripekalo sonce. Bilo je zelo vroče tudi potem, ko se je stemnilo, v zraku je bilo zelo veliko vlage. Na tekmovališču smo bile tri ure in 40 minut, ne vem, če sem kdaj tako dolgo nastopala v kvalifikacijah."



V sredo bo nastope v kvalifikacijah začelo še šest slovenskih atletinj, prva bo ob 10.05 v prvem krogu na 800 m tekla Anita Horvat, ki je nastopila v finalu lanskega SP v Eugenu, po srebru na dvoranskem EP marca pa je napovedala boj za medalje tudi na tem SP.

Sledile bodo kvalifikacije v metu kopja, 41-letna slovenska rekorderka Martina Ratej je bila v tej disciplini s petim mestom tretja najboljša v slovenski reprezentanci na lanskem EP. Boljša sta bila le dobitnika odličij, srebrn je bil v metu diska Kristjan Čeh, ki je bil drugi tudi sinoči v madžarski prestolnici, ter bronasta Šutej.

Ob 11.10 bo na tem SP kvalifikacijski tek na 5000 m s Klaro Lukan, ki se vrača po lanski poškodbi. V večernem delu bodo poleg Šutej nastopile še ob 19.10 v troskoku Neja Filipič in Eva Pepelnak, ob 19.45 pa na 3000 m zapreke Maruša Mišmaš Zrimšek. Slednja je na velikih tekmovanjih od leta 2018 vedno v finalih te discipline, šesta je bila na olimpijskih igrah v Tokiu leta 2021.

Značke: atletika, sp, slovenci

Članki iz rubrike