nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

(jz)
(jz)
0 01.08.2023 12:05:10

Lia zmagala v Luksemburgu

Lia Apostolovski
PETER KASTELIC/AZS
V Schifflangeju v Luksemburgu je bil miting bronaste serije mednarodne zveze. Edina slovenska predstavnica je bila skakalka v višino Lia Apostolovski.

Lia je na stadionu Jean Jacoby preskočila 1,90 metra in izenačila svoj najboljši izid v sezoni ter dva centimetra zaostala za osebnim rekordom. Druga je bila Grkinja Tatiana Gusin z 1,84 metra. Slovenska atletinja je v drugem skoku preskočila svojo začetno višino na 1,81 m, nato pa je v prvih skokih zmogla 1,84, 1,87 in 1,90 m. Šele na 1,93 m je letvico trikrat podrla.



"Zelo sem vesela tega rezultata, ker so bile na tekmi zahtevne razmere. Bilo je precej vetrovno in hladneje kot v Sloveniji. Na začetni višini sem morala obleči bundo, ki sem jo imela v nahrbtniku, da sem ostala ogreta. To je moja prva tekma tega poletja, da sem skakala z desetkoračnega zaleta, s katerega sem sicer skakala že lani. Občutki se mi morajo še malo sestaviti, a sem vesela, da sem skočila prek 1,90 metra," je povedala Ljubljančanka, ki trenira v Kranju, pri državnem rekorderju Rožletu Prezlju. Pred tem je 21. julija na svoji prvi tekmi na diamantni ligi v karieri v Monaku z 1,90 m postavila svoj izid sezone in tekmo končala na osmem mestu. Ponovitev tega izida v Luksemburgu je lepa motivacija za svetovno prvenstvo v drugi polovici avgusta v Budimpešti. Triindvajsetletna članica Massa je osebni rekord, 1,92 m, postavila leta 2020. Bronasta je bila pred dvema letoma na EP do 23 let, 12. pa v finalu lanskega članskega SP v Eugenu in sedma tudi na lanskem evropskem prvenstvu v Nemčiji.



Na mitingu je odlično s palico skakala Eliza McCartney iz Nove Zelandije. V drugem poskusu je skočila prvo višino 4,43 m, v drugem 4,63 m, v tretjem 4,75 m in v drugem še 4,85 metra. To je tudi drugi rezultat sezone (Katie Moon je skočila 4,90 m, peta pa je Tina Šutej s 4,76 m), njen osebni rekord pa je kar 4,94 m iz leta 2018. S tem se je Novozelandka vključila v boj za kolajno na bližnjem svetovnem prvenstvu v Budimpešti. 

Članki iz rubrike