nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

au
au
0 27.07.2023 12:37:27

Prvo srebro za Slovenijo na OFEM-u za atleta

Žan Ogrinc je osvojil prvo slovensko srebrno kolajno na Olimpijskem festivalu evropske mladine v Mariboru. V teku na 800 metrov je moral priznati le premoč Francoza, toda kljub vsemu je bil zelo zadovoljen.

Žan Ogrinc je nastopil na domačem stadionu Poljane, kjer trenira pod vodstvom nekoč odličnega tekača na 400 metrov Sebastijana Jagarinca. »Zelo sem zadovoljen s srebrno kolajno. Res sem srebro osvojil že lani na Ofemu na Slovaškem, pa vendar je ta kolajna, ki sem jo osvojil na domačem stadionu, nekaj posebnega,« je po teku povedal Žan, ki je eden najbolj obetavnih mladih atletov v Sloveniji. Zdaj, po obnovi stadiona Poljane v Mariboru, bo imel boljše pogoje za delo in bo lahko še bolj napredoval.

Seveda je bil za Ogrinca to tudi poseben pritisk, saj tako mlademu športniku ni lahko biti med favoriti pred polno tribuno domačih navijačev. »Seveda je bil pritisk malce večji kot lani. Na tribuni je bilo veliko navijačev, med njimi tudi predsednica Slovenije Nataša Pirc Musar. Nekaj posebnega pa je bilo, ko so pred startom povedali moje ime in sem s tribune slišal vzklike spodbujanja in aplavze. To je res nekaj, česar ne bom nikoli pozabil. Neverjetno vzdušje, ki mi je dalo moč, da sem osvojil kolajno,« je bil nad tekmovanjem navdušen Ogrinc.


Tek na 800 metrov je bil taktičen, kot se je pričakovalo, na koncu pa je bil najmočnejši Francoz Yanis Vanladuyt (1:52,11), ki je bil v ciljnem sprintu dovolj močan, da je odbil vse napade Ogrinca (1:52,58). »Pričakoval sem, da bo tek taktičen. S trenerjem sva se dogovorila, da tečem v ospredju in se držim najhitrejših. Načrt sem izpolnil tako, kot smo se dogovorili, v ciljnem sprintu pa sem poskušal prehiteti še Francoza, a je bil preprosto premočan. Vseeno sem izjemno zadovoljen, da sem osvojil srebrno kolajno, saj je bila konkurenca precej močnejša kot lani. Ta tekma mi bo za vedno ostala v lepem spominu,« je dodal Ogrinc. Tretje mesto je osvojil Italijan Mattia De Rocchi (1:53,10).

Od drugih slovenskih atletov in atletinj je bila odlična Nuša Lužnik, ki je v metu diska osvojila peto mesto (45,74 m), Taja Pučko je v troskoku osvojila 15. mesto (11,61 m), Val Velkavrh je bil s časom 22,66 na 200 m dvajseti, Tjaž Djaip Bartolj je bil v teku na 2000 metrov z zaprekami na 17. mestu (6:07,39), Pia Bikar Kern pa je bila v teku na 200 metrov diskvalificirana zaradi prehitrega starta.

Odlično nastopajo tudi slovenske odbojkarice, ki so po zmagah nad Nemčijo in Hrvaško premagale še Turkinje in si zagotovile polfinale. Slovenski odbojkarji pa so za las zgrešili nastop v polfinalu. Po izjemnem boju in bučni podpori s tribun so premagali Italijo v petih nizih s 3:2 in se bodo zdaj borili za peto mesto.

Značke: ofem, atletika, šport, maribor

Članki iz rubrike