nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

(mts)
(mts)
0 03.05.2023 14:07:07

Praznik teka in druženja

MTS
Maraton v Radencih se vrača v ustaljene tirnice, z vizijo trajnosti pa se umešča med najnaprednejše prireditve pri nas.

V soboto, 20. maja, bo Radence ponovno zajela množica srčnih tekačev in pohodnikov, ki se jim bodo pridružili tudi številni profesionalni atleti. Za spodbuden tempo Maratona treh src bo letos poskrbelo državno prvenstvo na 21 kilometrov, državno vojaško prvenstvo na 42 in 21 kilometrov, odprto državno prvenstvo v nordijski hoji. Progi na 10 in 5 kilometrov bosta osveženi, povsem nova pa bo pohodniška pot, ki se vije mimo čudovitih razglednih točk v neokrnjeni naravi. Za odlično vzdušje bodo poskrbele še preostale, že tradicionalne aktivnosti, ter pester spremljevalni program, ki bo glasbeni vrhunec dosegel z večernim koncertom Tomaža Domicelja.



Po več kot desetih letih je tudi proga Pohoda treh src doživela spremembo. Proga je zdaj speljana po čudovitih kotičkih Radgonsko-Kapelskih goric, vključeni pa so najlepši razgledi teh krajev. Lep del poti vodi po Atilovi poti in pohodnike vabi, da spoznajo neodkrite zaklade narave. Maraton v Radencih pa je prva in edina slovenska tekaška prireditev, ki se je lahko udeležijo tudi lastniki psov s svojimi štirinožnimi prijatelji – letos že četrto leto.



V Radencih in okolici bo v času maratona vzpostavljen poseben prometni režim, kar bo tudi objavljeno na spletni strani maratona. Tudi letos velja – na pot se odpravite pravočasno in, če se le da, startne številke prevzemite že pred dogodkom. To možnost bodo udeleženci imeli v poslovalnicah Hervis v Ljubljani in Mariboru ter dan pred prireditvijo v parku Radenci. 

Članki iz rubrike