nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

(km)
(km)
0 18.04.2023 11:32:25

Maraton z dušo

Konjiški maraton
KM
Pripravljajo že 11. konjiški maraton, maraton z dušo, kot so ga oklicali tekači.

Za vse, ki se bodo prijavili do 1. septembra oziroma za prvih 1000 prijavljenih tekačev ali tekačic, bodo pripravili lepe darilne pakete. Konjiški maraton ima omejeno število tekaških mest, na voljo jih je namreč zgolj 1500. Čeprav se številka morda zdi visoka, se v zadnjih letih redno dogaja, da prijave zaprejo predčasno.



"Ekipa Konjiškega maratona zmeraj stavi na sodelovanje in v tem duhu želimo biti povezovalni člen, ki celotni lokalni skupnosti daje platformo in s tem možnost, da zasije," je povedal Anton Noner, predsednik organizacijskega odbora, in dodal: "Turistična destinacija Rogla-Pohorje je, tako kot naše društvo, sestavljena iz ustvarjalnih posameznikov, ki so ustvarili krasno izletniško ponudbo za naše tekače."



S 1. aprilom je Konjiški maraton odprl možnost za skupinsko prijavo, ki je tudi cenovno ugodnejša od posamične, pa še vsak 11. tekač teče brezplačno. Najštevilčnejša tekaška skupina prejme celo nagrado: brezplačen vstop na Pot med krošnjami Pohorje na Rogli za do 50 oseb. Komur manjka tekaške motivacije in je slabše telesno pripravljen, lahko poskusi z redno in organizirano vadbo v dobri družbi. Konjiškemu maratonu sestrsko društvo, Konjiška atletska šola – KAŠ, namreč 10. maja znova začenja s treningi tekaške skupine, ki bodo potekali s trenerko, nekdanjo atletinjo Natalijo, na atletskem stadionu OŠ Ob Dravinji vsako sredo ob 19.30, in sicer v dveh skupinah: začetni in nadaljevalni.

Članki iz rubrike