Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 09.08.2017 21:47:36

Coe: Katar ostaja gostitelj atletskega SP 2019

reuters
Predsednik Mednarodne atletske zveze (IAAF) Sebastian Coe je ob robu 16. svetovnega prvenstva v Londonu dejal, da Doha ostaja organizator SP leta 2019, navkljub diplomatski krizi in sankcijam nekaterih arabskih držav proti Katarju, ter da bi bilo lahko SP leta 2023 v Španiji.

Coe je novinarjem povedal, da ne vidi razloga, zakaj ne bi Doha gostila SP, čeprav so Savdska Arabija, Egipt in še nekatere druge arabske države uvedle sankcije proti Katarju ter zaradi obtožb o podpori terorizma, kar Katar zanika, prekinile diplomatske odnose.

"Tovrstni problemi se pojavijo in izginejo, toda mi smo izbrali to prizorišče in tja bomo šli. Poleg tega imamo zelo dobre odnose z vsemi državami v regiji," je dejal Coe.



SP leta 2021 bo pripravil Eugene v ZDA, Coe pa je zatrdil, da bi lahko SP leta 2023 ponovno pripravili Španci, ki so leta 1999 že gostili prvenstvo v Sevilli.

"Španija je v preteklosti že zelo dobro pripravila številna prvenstva na čelu z olimpijskimi igrami in ima potrebno infrastrukturo. Dokazali so, da so lahko zelo dobri gostitelji," je pojasnil Coe in dodal, da bo IAAF še naprej šla po poti reform, "da bomo dokazali, da nismo zgolj športna organizacija, ampak globalno gibanje".

Značke: atletika, sp

Članki iz rubrike