Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 23.04.2017 16:06:53

V Hamburgu zmagi za Etiopijca in prvič za Portugalko

Na maratonu v Hamburgu sta zmagi odšli v Etiopijo in na Portugalsko. V moški konkurenci je slavil Tsegaye Mekonnen s časom 2:07:26 ure, pri ženskah pa je prvo zmago Portugalski v 32. izvedbi maratona v tem severnonemškem mestu pritekla Jessica Augusto s časom 2:25:29.

Mekonnen je za zmago presenetil favorita, olimpijskega zmagovalca in svetovnega prvaka Stephena Kiproticha iz Ugande. Na koncu je bila razlika med njima štiri sekunde, časi najboljših pa so bili v slabih vremenskih razmerah, tekače je motil tudi močan dež, precej slabši od rekorda trase (2:05:30) Kenijca Eliuda Kipchogeja iz leta 2013. Zmagovalni oder je dopolnil še Kenijec Jacob Kendagor (2:08:50).


Pri ženskah je Augustova upravičila status glavne favoritinje, saj je za kar štiri minute ugnala najbližjo zasledovalko Megertu Ifa iz Etiopije (2:29:47). Tretja je bila Kenijka Viola Kibiwot (2:30:33).

Maraton je imel tudi poostreno varovanje zaradi nedavnih terorističnih napadov v Nemčiji in drugod po Evropi. Nad prizoriščem so krožili policijski helikopterji, na najbolj izpostavljenih točkah pa je policija kot ovire postavila tovornjake kot blokade.

Značke: atletika, maraton

Članki iz rubrike