kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 22.04.2017 12:15:47

Simbine za sprinterski naslov ugnal Van Niekerka

Reuters
Svetovni rekorder in olimpijski prvak v teku na 400 metrov Južnoafričan Wayde van Niekerk je moral na 100-metrski razdalji na južnoafriškem prvenstvu v Potchefstroomu priznati premoč Akaniju Simbi. Finalist olimpijskih iger v Riu je namreč ciljno črto prečkal v 9,95 sekunde in po fotofinišu ugnal Van Niekerka, ki je z 10,04 osvojil srebro.

Simbine se je tako še petič v sezoni spustil pod mejo desetih sekund in s tem potrdil, da je eden najboljših sprinterjev črne celine. "Kar zadovoljen sem s časom. Na prvenstvo sem prišel, da si nazaj pridobim naslov, ki sem ga lani izgubil, in uspelo mi je," je po tekmi, na kateri so prvič nastopili vsi najboljši južnoafriški sprinterji, ki so že tekli pod desetimi sekundami, dejal Simbine.

"Bilo je res napeto in zelo tekmovalno vzdušje. To je vsekakor razburljiv čas za južnoafriško atletiko in paziti moramo na svoje sprinterje," je poudaril Simbine.



Van Niekerk je dosegel svoj najboljši izid sezone in počasi se vrača v formo, ki mu je poleti na igrah v Riu prinesla naslov na 400 metrov. "Zaspal sem v startnem bloku, a nato sem se sprostil in dobro odtekel dirko," je dejal Van Niekerk.

Olimpijska podprvakinja iz Ria v metu kopja Sunette Viljoen je z najboljšim izidom sezone 63,49 metra osvojila še 12. naslov državne prvakinje. Olimpijska prvakinja na 800 metrov Caster Semenya pa je brez težav zmagala v kvalifikacijah teka na 400 in 800 metrov, kjer jo danes čakata finalna nastopa.

Značke: atletika, sta

Članki iz rubrike