Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 17.04.2017 20:25:04

Popolna kenijska prevlada na 121. izdaji bostonskega maratona

Geoffrey Kirui v moški in Edna Kiplagat v ženski konkurenci sta zmagovalca že 121. izdaje slovitega in prestižnega bostonskega maratona. Štiriindvajsetletni Kirui je slavil s časom dveh ur, devet minut in 37 sekund, njegova rojakinja pa je med dolgoprogašicami pometla s konkurenco s časom dveh ur, 21 minut in 52 sekund.

V moški konkurenci je drugo mesto osvojil domačin Američan Galen Rupp (2:09:58 ure), tretje mesto pa je osvojil Japonec Suguru Osako (2:10:28 ure). V ženski konkurenci je bila druga Rose Chelimo (2:22:51 ure), Kenijka po rodu, ki teče za Bahrajn, tretje mesto pa je osvojila Američanka Jordan Hasay (2:23:00 ure).

Kirui je izjemno maratonsko predstavo prihranil prav za konec najdaljše atletske tekaške preizkušnje, ko je s sprintom nekaj kilometrov pred koncem premagal ameriškega izzivalca, sicer nosilca bronaste olimpijske kolajne z lanskih iger v Riu, ki tempu mladega Kenijca ni bil sposoben slediti. V cilju je kazalo, kot da bi lahko še tekel, saj je Kirui brez težav s širokim nasmehom zmagovalca mahal navijačem.


Čeprav je šlo za novo izjemno predstavo, pa Kirui ni ogrozil svetovnega rekorda. Tega ima tako še vedno v lasti njegov rojak Dennis Kimetto, ki je berlinski maraton leta 2014 kot najhitrejši tekač maratonov na svetu končal v dveh urah, dveh minutah in 57 sekundah.

Enako prepričljivo predstavo je prikazala 37-letna Kiplagatova, dvakratna svetovna prvakinja v maratonu v letih 2011 in 2013, ki so jo v cilju pričakali člani njene družine.

Dvojno kenijsko zmagoslavje na najstarejšem letnem maratonu moderne dobe je nekoliko spralo veliki madež, ki ga je letos doživela kenijska atletika z velikim dopinškim grehom olimpijske zmagovalke v maratonu v Riu Jemime Sumgong.

Značke: atletika, maraton

Članki iz rubrike