IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

STA
STA
0 16.07.2023 15:01:56

Gajser začel z devetim mestom

Profimedia
Slovenski motokrosist Tim Gajser je v svojem prvem nastopu na preizkušnji za svetovno prvenstvo v sezoni 2023 po vrnitvi v karavano zaradi poškodbe v češkem Loketu danes osvojil deveto mesto v prvi vožnji razreda MXGP. Zmagal je Francoz Romain Febvre.

Motokrosisti so ta konec tedna v češkem Loketu, kjer poteka 12. dirka sezone SP. Dirka za VN Češke pa je prva postaja za svetovnega prvaka v razredu MXGP Gajserja, ki se je po februarski hudi poškodbi vrnil šele v drugi polovici tekmovanja.

V sobotnih kvalifikacijah je bil šesti in je tako dobil prve točke v sezoni. Pred tem je bil na treningu celo najhitrejši, danes dopoldne na ogrevanju pa je imel tretji dosežek.

V prvi vožnji je Gajser začel nekoliko slabše in bil po startu deveti, pozneje je pridobil dve mesti in se vozil na sedmem, sredi vožnje pa ga je prehitel še moštveni sotekmovalec Španec Ruben Fernandez. Osmega mesta Gajserju ni uspelo zadržati, nekaj krogov pred koncem ga je prehitel še Nizozemec Jeremy van Horebeek, tako da je bil deveti.



V ospredju je takoj prevzel pobudo Febvre, zmagovalec zadnjih dveh dirk v Indoneziji. Ugnal je najhitrejšega v kvalifikacijah, vodilnega v seštevku sezone Španca Jorgeja Prada, ki pozneje ni mogel priti blizu Francozu, pred koncem pa je izgubil še drugo mesto, prehitel ga je Švicar Jeremy Seewer.

Prvo vožnjo razreda MX2 je dobil Belgijec Jago Geerts pred Norvežanom Kevinom Horgmom in Nizozemcem Kayem de Wolfom. Slovenski predstavnik v tem razredu Jan Pancar je bil v uvodni vožnji 15. in dobil šest točk v SP.

Druga vožnja razreda MXGP bo v Loketu ob 17.10, v MX2 pa uro prej.

Značke: motokros, sp

Članki iz rubrike