IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

STA
STA
0 14.07.2023 20:10:14

Gajser v Loketu prvič v sezoni na startu dirke SP

Profimedia
V češkem Loketu, ki bo konec tedna 12. postaja sezone svetovnega prvenstva v motokrosu, bo prvič letos na startu tudi svetovni prvak razreda MXGP Tim Gajser. Po dolgem okrevanju po februarski hudi poškodbi je zdaj tovarniški voznik Honde nared, tekmovalnih ciljev v tej sezoni nima, želi pa se z nastopi čim bolje pripraviti na sezono 2024.

Gajser je vrnitev napovedal na junijski novinarski konferenci, dober teden pred dogajanjem v Loketu pa je opravil še zadnji zdravniški pregled, po katerem je dobil tudi zeleno luč svoje ekipe Honda.

Tako se bo aktualni svetovni prvak pridružil tekmecem, ki imajo za seboj že več kot pol sezone. Ker začenja z ničle sredi julija, seveda nima nobenih možnosti za kakšen viden skupni dosežek, tako da bo preostanek te sezone izkoristil predvsem kot dobrodošlo pripravo na naslednjo.

"Zelo dolgo je že, odkar sem nazadnje nastopil na dirki za SP. Seveda sem zelo vznemirjen, da se končno vračam. Že samo to, da bom spet srečal vse kolege, prijatelje in navijače, mi veliko pomeni. Ko treniraš doma, si nekako izoliran in se je težko vrniti. A za mano je nekaj dobrih tednov in telo je v redu. Seveda ne vem, kako mi bo šlo, dokler ne bom na motorju na progi, a Loket je pravo prizorišče za vrnitev. Ne čutim rezultatskega pritiska, rad pa bi se oddolžil vsem navijačem, ki bodo prišli zaradi mene," je za spletno stran Honde pred dirkaškim koncem tedna napovedal Gajser.

"Super je, da imamo končno oba dirkača na startu. Zdaj, ko se je Tim vrnil, smo vsi dobili dodaten zagon. Ne le, da je sijajen dirkač, tudi kot osebnost je izjemen. Nočemo ga obremenjevati z rezultati, saj sam najbolje ve, kaj hoče in kaj lahko naredi. Naš cilj je, da obema dirkačema zagotovimo najboljše razmere, da bosta izpolnila svoje cilje. Če nam to uspe, bomo imeli uspešen konec tedna," pa je poudaril vodja ekipe Marcus Pereira de Freitas.

Loket, kjer dirke prirejajo od leta 1995, bo tako v sezoni 2023 zaznamovan kot kraj vrnitve Gajserja. Ta je bil lani na Češkem tretji, zmagal je Švicar Jeremy Seewer.



V SP pa ima veliko prednost Španec Jorge Prado, na drugem mestu je z več kot 100 točkami zaostanka Francoz Romain Febvre, tretji pa je že Španec Ruben Fernandez, moštveni sotekmovalec Gajserja v ekipi Honda HRC. Na startu pa tudi tokrat ne bo svetovnega prvaka iz leta 2021 Jeffreyja Herlingsa; Nizozemec si je na dirki v Nemčiji poškodoval vratna vretenca in je manjkal tudi že na obeh indonezijskih dirkah ter v SP zdrsnil na šesto mesto.

Prva vožnja razreda MXGP bo v Loketu v nedeljo ob 14.15, druga pa ob 17.10. V soboto bodo kvalifikacije ob 17.20.

Na dirkah za SP tako ne bo več edini slovenski predstavnik Jan Pancar. Ta je prvič v karieri v razredu MX2 nastopil tudi na indonezijskih dirkah, kjer je bil deveti v Sumbawi in osmi v Lomboku. Skupno je v razredu MX2 čvrsto na desetem mestu.

"V Loketu želim priti do čim boljšega rezultata in nadgraditi to, kar sem pokazal v Indoneziji. Verjamem, da bo ob progi veliko slovenskih navijačev, kar mi bo zagotovo vlilo dodatnih moči in pomagalo pri uresničitvi ciljev," je za krovno zvezo AMZS dejal Pancar.

Prva vožnja v razredu MX2 bo v nedeljo ob 13.15, druga pa ob 16.10. Kvalifikacije bodo v soboto ob 16.35.

Značke: motokros, gajser-tim

Članki iz rubrike