zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 30.06.2023 16:26:43

Mladi slovenski spidvejisti v Krškem za EP

Sven Cerjak je prvi adut naše mlade reprezentance.
psno
Vedno več zanimanja med najmlajši za spidvej, je prineslo odločitev, da se organizira evropsko ekipno prvenstvo za njih. Prvi gostitelj od štirih je naše Krško. Cerjak in tovariša si želita dobrih voženj.

Krško bo gostitelj prve od štirih ekipnih dirk za mladincev za evropsko prvenstvo dvojic. Mladeniči, ki vozijo na 250 kubičnih motorjih, se bodo lahko končno predstavili širši javnosti v Evropi. Za dirko v Krškem bo naslednja dirka 16. julija na Švedskem v Motali. V avgustu bosta še dirki 29. julija v Pragi na Češkem in zadnjega avgusta na Poljskem v Bydgosczu. Vsaka ekipa šteje po tri člane, vozijo pa v paru.



Slovenska ekipa ima na čelu z odličnega Svena Cerjaka, ki že nekaj let dobro trenira. Ob njem sta vozila Tilen Bračko, ki je sicer član AMTK Ljubljane, in Gregor Zorko, ki je klubski tovariš Svena pri AMD Krškem. Slovenija bo nastopila v skupini skupaj z ekipami, Poljske, Velike Britanije, Švedske in Madžarske. V drugi skupini pa bodo nastopali Estonci, Nemci, Danci, Čehi ter skupna ekipa Latvije in Finske.



Najbolj izkušen med našimi je Sven Cerjak, ki je za samo dirko dejal: "Pred dirko se počutim odlično, saj sem v dobri tekmovalni formi. Dirko v Petišovcih sem izkoristil za dober trening. V soboto pričakujem odlične nastope in da bom z ekipo pobral kar največje število točk. Konkurenca bo močna, a na prejšnjih dirkah sem dokazal, da se lahko kosam z najboljšimi evropskimi vozniki v kategoriji do 250 ccm."



Dobro razpoložen pa je tudi Tilen Bračko: "Zelo se veselim ekipne dirke tu v Krškem, kjer bomo s fanti združili moči za čim boljši skupni rezultat. Potrudil se bom po svojih najboljših močeh in upam ter verjamem, da bo dirka za nas uspešna."





Fantje bodo vsekakor poskušali unovčiti domačo stezo in doseči čim boljši rezultat. Mimogrede pa dodajmo, da mladi skorajda nič ne zaostajajo v doseženih časih, kot jih imajo člani na dirkah v samih vožnjah, pa čeprav vozijo s pol šibkejšimi motorji.



Sama dirka se bo začela ob sedmih zvečer, uradni trening pa bodo vsi vozniki imeli ob treh popoldne. Čas do dirke bodo izkoristili za nastavitve motorjev in trenerji za taktiko, s katerimi vozniki bodo vozili v določenih vožnjah, in pri tem seveda kupčkali točke. Vsekakor si lahko obetamo lepih in zanimivih voženj. Obenem je prav, da mladim damo vzpodbudo tudi s prisotnostjo na dirki.

Galerija

Članki iz rubrike