zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 26.06.2023 11:41:04

Matic Ivačič ponovno državni prvak v spidveju

Krčan Matic Ivačič, ki vozi za ST Lendavo, je še četrtič postal državni prvak Slovenije.
psno
Na stadionu v Petišovcih pri Lendavi je bila na sporedu dirka DP za posameznike, ki je kot edina v sezoni že dala novega prvaka. Pred lepim številom gledalcev smo videli zelo borbeno dirko. sama steza pa je organizatorjem kot tudi voznikom močno nagajala.

V zadnjem času je v Prekmurju vladala velika vročina, pa tudi napovednega dežja ni bilo. Zato je bila steza zelo trda in se kljub nanosom novega materiala vseskozi predirala, nastajale so luknje. Vsa potrpežljiva dela pred samo dirko in tudi med njo niso prinesla nobenega olajšanja. Po končanih rednih dvajsetih vožnjah so se zbrali žirija dirke in najboljših šest voznikov, ki bi morali odpeljati še dve vožnji. Po skupnem posvetu in soglasju so dirko končali in to z veliko zamudo, obveljali pa so rezultati iz rednega dela dirke.



Prvo mesto na dirki je brez izgubljene točke osvojil Matic Ivačič, ki je tako ubranil naslov državnega prvaka. Drugi je bil gost na dirki, Poljak Orwat, na tretjem mestu pa najdemo mladega Ljubljančana Anžeta Grmeka, ki se je tokrat dobesedno navozil, saj je na dirko prišel neposredno iz Poljske, kjer je še v petek zvečer tekmoval na dirki za SP mladincev. V vožnji z Ivačičem je mladenič iz Ljubljane odpeljal odlično, toda moral je priznati premoč izkušenejšemu vozniku. Mladi Anže je zbral skupaj 13 točk in tako ponovno postal državni prvak med mladinci. Krčanoma Omerzelu in Kunyju pa so pripadle le drobtinice in sta zasedla zadnji dve mesti. Mladi Nemec Julijan, ki vozi z našo licenco, je zbral dve točki in je tretji v našem prvenstvu ter drugi na mladinskem prvenstvu. Starejši Luka Omerzel, pa je imel ogromno težav s stezo in osvojil le eno točko, bil zadnji in tako četrti v našem prvenstvu. Sicer pa se je celoten stadion razživel v vsaki vožnji, ko je nastopila temnopolta Nemka Patricia Eberhart, ki je osvojila kar tri točke. V vsaki vožnji je vedno nastopila brez kakršnegakoli spoštovanja proti starejšim voznikom, fantom, in to zelo borbeno.



Tako je letošnje prvenstvo končano. Matic Ivačič je še četrtič zapored postal državni prvak. Želimo pa si, da bi se segrete glave končno ohladile in bi vsi skupaj več naredili za naš spidvej, ki je v stagnaciji. Trenutno imamo sicer še vedno odličnega Žagarja, ki se ne udeležuje naših dirk, zaradi tega pa se tudi ne more več potegovati za uvrstitev v GP serijo, iz katere je izpadel pred dvema letoma. Sicer je sama dirka uspela, pa čeprav je domači ST Lendava imel ogromno težav, saj je bila proti njim tudi narava. Žal pa so se tokrat nečedno odzvali v Krškem, kar seveda ni v dobrobit za naš spidvej.

Galerija

Članki iz rubrike