zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

STA
STA
0 24.06.2023 22:03:28

Zmarzliku tretja zmaga sezone v domačem Gorzowu

Profimedia
Poljak Bartosz Zmarzlik je zmagovalec pete dirke letošnje sezone svetovnega prvenstva v spidveju. V domačem Gorzowu je v finalu ugnal Danca Leona Madsena in Šveda Fredrika Lindgrena. Za trikratnega svetovnega prvaka je to tretja zmaga letos po uvodni dirki v hrvaškem Goričanu in prejšnji v nemškem Teterowu.

V prvi izvedbi finala je v prvem zavoju padel Lindgren, a so se vsi štirje vozniki znova zvrstili na startu. Toda tudi v drugo niso prevozili več kot dva kroga, saj se je po stiku z Lindgrenom na tleh znašel Avstralec Jason Doyle, ta je bil zaradi tega diskvalificiran.

V tretji ponovitvi je Madsen vodil vse od starta pa skoraj do cilja, v zadnjem zavoju pa ga je le ugnal Zmarzlilk. Ta v letošnji sezoni še ni končal izven finala najboljših štirih, v skupnem seštevku pa po polovici sezone vodi z 90 točkami. Drugi je Avstralec Jack Holder z 69, sledita Lindgren in Doyle (oba 68) ter Madsen (60).


V sezoni 2023 bo na sporedu skupno deset preizkušenj v elitni spidvejski konkurenci. Po Goričanu, Varšavi, Pragi, Teterowu in Gorzowu bodo še v Malilli, Rigi, Cardiffu, Vojensu, zadnja pa bo v Torunu 30. septembra.

Preizkušnjo v Varšavi je dobil Lindgren, v češki prestolnici pa je v začetku junija slavil Slovak Martin Vaculik.

V letošnjem SP je, tako kot lani, na uvodni postaji v Goričanu na Hrvaškem nastopil tudi najboljši slovenski voznik zadnjih dveh desetletij Matej Žagar. Nekoč stalni član elitne konkurence tudi v tej sezoni ni med 15 dirkači, ki bodo nastopali na vseh dirkah, na Hrvaškem je nastopil s povabilom prirediteljev. Dirko je končal na 16. mestu in dobil eno točko za SP.

Značke: speedway, sp

Članki iz rubrike