zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 26.06.2023 11:59:47

Soliden nastop Grmeka, Zmarzlik hiti k naslovu

Bartosz Zmarzlik med proslavljanjem zmage
Profimedia
Poljski Gorzow je v zadnjih dneh središče športa v Evropi in na svetu. Mladinsko dirko za SP je prepričljivo dobil aktualni prvak Ciernak, Anže Grmek se je pokazal v lepi luči. Bartek Zmarzlik je je na peti dirki za SP slavil še tretjič.

V Gorzowu v petek popoldne vreme ni bilo naklonjeno mladim spidvejistom in so ostali brez treninga, pa tudi zvečer so imeli organizatorji ogromno težav s pripravo steze. Z dvourno zamudo jo je organizatorjem le uspelo pripraviti in mladinska dirka za SP se je lahko začela. Na njej je bil daleč najbolj prepričljiv aktualni svetovni prvak, Poljak Mateusz Ciernak, ki je dobil vse redne vožnje in potrdil premoč še v polfinalu in v finalu. Zato je razumljivo še povečal svojo prednost pred tretjo finalno dirko, ki bo 15. septembra v Vojensu na Danskem. Ciernak ima zdaj 40 točk in kar deset točk prednosti pred Avstralcem Rewom in Poljakom Kowalskim.



Anže Grmek se je med dirko dobro spopadal s svetovno mladinsko elito in na koncu osvojil štirinajsto mesto. Za kaj več bo vsekakor potreboval malce močnejši motor, saj drugače ne more konkurirati najboljšim. V borbenosti in kvaliteti vožnje ne zaostaja za njimi, toda motorji in material naredijo veliko razliko. Do septembra in dirke v Vojensu bo Ljubljančan še naprej nabiral izkušnje v poljski ligi, kjer mu gre vse boljše in upajmo, da bo kakšno pomoč dobil tudi tam.



Dan za mladinci so na steze stopili še najboljši člani. Tam praktično ni bilo presenečenj. Sama dirka je ponovno postregla z izvrstnimi vožnjami in tudi zelo izenačenimi. Prvak Bartosz Zmarzlik je trenutno dirkač iz drugega sveta in tudi tokrat je bil premočan za konkurenco. V velikem finalu je do drugega mesta prišel Danec Leon Madsen. Tretji je bil tokrat Šved Fredrik Lindgren, ki je tako močno popravil slab nastop iz Nemčije in se vrnil na skupno tretje mesto. Ponovno si je diskvalifikacijo v finalu prislužil Avstralec Jason Doyle, po mnenju nekaterih tudi tokrat neupravičeno. Tako je Avstralec na ta način letos izgubil že kar nekaj točk in bi bil veliko bližje Poljaku. Na polovici SP ima Zmarzlik že kar velikih 21 točk prednosti. Naslednja dirka bo 15. julija v Malilli na Švedskem.



Skupni vrstni red po 5 (od 10) dirk
1. B. Zmarlik (Pol) 90, 2. J. Holder (Avs) 69, 3. F. Lindgren (Šve) 68, 4. J. Doyle (Avs) 68, 5. L. Madsen (Dan) 60, 6. R. Lambert (VB) 54, 7. M. Vaculik (Svk) 51, 8. D. Bewley (VB) 49, 9. T. Woffinden (VB) 41, 10. M. Fricke (Avs) 34, 11. M. Janowski (Pol) 31, 12. A. Thomsen (Dan) (29, 13. M. Michelsen (Dan) 28, 14. P. Dudek (Pol) 28, 15. K. Nilsson (Šve) 22

Članki iz rubrike