zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 23.06.2023 20:50:13

Anže Grmek si želi dobrih voženj

Anže Grmek se bo v Gorzowu poizkušal izkazati.
psno
Gorzow je ta konec tedna v središču dogajanja v spidveju. Že danes zvečer imajo najboljši mladinci drugo finalno dirko za SP, jutri pa bodo stezo zavzeli člani s peto dirko sezone svetovnega prvenstva za VN Poljske.

Mladinci so prvo preizkušnjo imeli pred tremi tedni v Pragi, kjer so mladi Poljaki dosegli trojno zmago, prvi pa je bil aktualni svetovni prvak Ciernak. Dobre vožnje je takrat pokazal tudi Ljubljančan Anže Grmek, ki je bil v finale uvrščen s posebnim vabilom. Takrat je dokazal, da ga je upravičeno dobil, tokrat pa bi rad še malo dodal. Želi si pokazati predvsem Poljakom, da si zasluži še več zaupanja, s katerim bi dogradil svojo spidvejsko kariero. Pred časom, med kvalifikacijsko dirko mladincev v našem Krškem, sem bil v razgovorih z nekaterimi spidvejskimi strokovnjaki. Vsi so omenili, da je naš Grmek zelo velik talent in potencial. Ob tem pa so dodali manjšo zaskrbljenost nad dejstvom, da je dobesedno preveč pod vplivom Mateja Žagarja. Omenili so, da preveč uporablja materiale, ki jih uporablja Žagar. Dodali so, da glede na kvalitetne vožnje, ki jih kaže na dirkah, nujno potrebuje nove agregate, s katerimi bi se še bolj uspešno boril z najboljšimi. In morda je to zelo resen argument za razmislek vodilnim v klubu AMTK Ljubljana, da bi morda kasneje ravno prek Anžeta lažje prišli do nove steze na ljubljanskem koncu. Na današnji dirki zvečer lahko pričakujemo ponovno prevlado Poljakov, v boj za vrh pa bodo lahko posegli tudi Danci in Švedi. Sicer pa so bili mladi tokrat zaradi opoldanske nevihte prikrajšani za uradni trening.

Lahko Zmarzlik nadaljuje svojo premoč?

V soboto zvečer ob sedmih pa bodo v Gorzowu stezo zasedli najboljši svetovni spidvejisti. Po štirih dirkah si je lepo prednost priboril aktualni svetovni prvak Bartosz Zmarzlik. Presenetljivo dobro pa gre tudi mlademu Avstralcu Jacku Holderju, ki je na zadnjih treh dirkah končal na stopničkah. Tudi tokrat lahko v boju za najboljša mesta pričakujemo Bartosza Zmarzlika, ki domačo stezo pozna do obisti. V ta boj pa bosta posegla tudi Holder in drugi Avstralec Doyle. Vroči pa so tudi Angleža Bewley in Lambert in Šved Lindgren, ki je vse skupaj malce pokvaril v Nemčiji. Domači gledalci Poljaki pa tokrat veliko več pričakujejo od Patryka Dudeka in Macieja Janowskega, ki sta na prvih dirkah močno razočarala.



Trenutni vrstni red v GP seriji po 4 (od 10) dirkah
1. B. Zmarzlik (Pol) 70, 2. J. Holder (Avs) 58, 3. J. Doyle (Avs) 54, 4. F. Lindgren (Šve) 52, 5. M. Vaculik (Svk) 48, 6. L. Madsen (Dan) 42, 7. R. Lambert (VB) 42, 8. D. Bewley (VB) 41, 17. M. Žagar 1
Mladinci po prvi od treh dirk
1. M. Ciernak 20, B. Kowalski 18, 3. D. Ratajczak (vsi Pol) 16, 4. M. Pollestad (Nor) 14, 5. K. Rew (Avs) 12, 15. A. Grmek 2

Članki iz rubrike