klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

Jure Godler Revija Stop

Godler in Prevc skupaj v stand-up?

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

mu
mu
0 22.05.2017 18:26:37

Nicky Hayden žal umrl. Razlog za nesrečo pa bolj grozljiv, kot si je kdorkoli mislil

vszi
Nesreča ameriškega motociklista je pustila prevelike posledice. V Ceseni je danes Nicky Hayden podlegel poškodbam.

Ob njem so bili v zadnjih urah zaročenka Jackie, mati Rose ter brat Tommy, v Owensboroju pa so vse od nesreče, ki se je zgodila v sredo molili, da bi bilo z nekdanjim svetovnim prvakom iz sezone 2006 vse v redu.

Toda poškodbe glave so bile vendarle prehude, da bi se Američan zbudil iz globoke kome. Danes popoldan je ugasnilo še eno življenje profesionalnega dirkača. A tokrat izven dirkaških stez in na način, ki je morda še bolj grozljiv, kot se je sprva zdelo.

V sredo, ko je bil na treningu s svojim kolesom po dirki v Imoli je namreč Hayden (tako poročajo številni italijanski mediji) neprevidno prevozil stop znak in tako močno treščil v temnega Peugeota, ki je ravno takrat pripeljal po prednostni cesti.

Slovita Gazzetta dello sport je o tem poročala danes zjutraj, ko je postalo jasno, kaj so pokazale varnostne kamere v bližini križišča. Tudi izjave voznika Peugeota so o tem namigovale že prej v policijskih poročilih. 

Nesreči bi se tako lahko nekdanji dirkač izognil, a to seveda ne odžene žalosti ob izgubi enega najpriljubljenejših karakterjev v svetu motociklizma. Poslovil se je velik človek z velikim srcem, ki je očaral vse v boksih, med drugim tudi Valentina Rossija, s katerim je bil najpomembnejšo bitko na dirkaških stezah leta 2006 v MotoGP, ko ga je premagal v boju za naslov prvaka. Zdaj, na bolniški postelji v bolnišnici v Ceseni pa je žal izgubil najpomembnejšo bitko. Tisto za svoje življenje. Počivaj v miru, Nicky.

rossi hayden
Nicky Hayden skupaj z Valentinom Rossijem
Reuters

Članki iz rubrike