mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 22.05.2017 18:00:29

Slovenskim kikboksarjem štiri odličja na Madžarskem

Na odprtem prvenstvu Madžarske, ki šteje v serijo tekmovanj za svetovni pokal združenja WAKO, so se v konkurenci 2692 tekmovalcev iz 38 držav izkazali tudi slovenski borci v kikboksu. Slovenska odprava je osvojila štiri članska zlata odličja, na vrh so stopili Nejc Gazvoda, David Žibrat, Petar Spasenić in Jakob Šimnic.

Mariborčan Gazvoda je bil najboljši v disciplini light-contact v kategoriji do 69 kg. Aktualni evropski prvak je tako na najboljši način potrdil vlogo favorita tudi na jesenskem svetovnem prvenstvu. V isti disciplini je z zmago v kategoriji do 89 kg svojo kakovost znova dokazal in dobro pripravljenosti potrdil David Žibrat, sicer večkratni dobitnik odličij na največjih tekmovanjih.


V disciplini kick-light je v kategoriji do 69 kg z najvišje stopničke slavil Petar Spasenić. Svetovni prvak v mladinski konkurenci je po letošnji osvojitvi naslova članskega državnega prvaka pokazal, da gre nanj računati za najvišja mesta tudi v članskih vrstah. V isti disciplini je v najlažji kategoriji do 57 kg niz slovenskih uspehov v četverček zlatih odličij zaokrožil še Ljubljančan Jakob Šimnic.

"Hungarian Open je turnir najvišje ravni. O njegovi moči priča tako kvaliteta konkurence kot številčnost tekmovalcev. Pomenljiv je podatek, da je turnir letos potekal hkrati v kar dveh športnih dvoranah - ločeno za ring in tatami discipline. Ob uspehih naših tekmovalcev in odlične organizacije lahko z veliko mero optimizma pričakujemo letošnje člansko svetovno prvenstvo, ki se bo novembra odvilo prav v Budimpešti," je svoje vtise s tekmovanja strnil predsednik KBZS Vladimir Sitar.

Članki iz rubrike