Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 21.03.2023 12:27:54

Šok v prvi slovenski nogometni ligi! Konec je, izstopili so iz tekmovanja, del rezultatov se briše!

Luka Vovk
Trinajsti krog prve ženske nogometne lige je postregel z zgolj tremi tekmami.

Dvoboj med Ljubljano in Ptujem ni bil odigran, ker gostje niso zbrale dovolj igralk, da bi lahko stopile na igrišče, zaradi česar je nastalo nekaj nevšečnosti.

Sprva je šlo za to, da se je bilo treba odločiti, kakšna bo usoda srečanja. Nekako splošno mnenje je bilo, da se bo neodigrani dvoboj končal za zeleno mizo, vodstvo tekmovanja pa bi srečanje registriralo z zmago Ljubljane s 3:0, kar bi seveda vplivalo tudi na lestvico. Če bi se to zgodilo, bi Ljubljana na tretjem mestu preskočila Radomlje.


Na odločitev tekmovalne komisije ni bilo treba dolgo čakati, stvari so se hitro razpletle, vendar na način, ki ga marsikdo ni pričakoval.  Iz ptujskega kluba so vodji tekmovanj NZS namreč poslali sklep, da ŽNK Ptuj z 20. marcem 2023 preneha tekmovati v 1. ženski nogometni ligi.

Tisti bolj črnogledi so podoben scenarij sicer pričakovali, še posebej po tem, kar je na novinarski konferenci pred drugim delom prvenstva povedal trener Ptuja Uroš Šmigoc. "Imamo težave s sestavo ekipe. Vsako leto nas zapusti nekaj igralk, pozimi so tri odšle v Avstrijo. Delamo naprej s tem, kar imamo na voljo," je dejal strateg Ptuja. Ob tem so Ptujčani seveda izrazili upanje, da bodo v drugem delu sezone uspešnejši kot v prvem, toda dejansko stanje je očitno tako slabo, da v klubu težko zberejo zadostno število igralk za igranje tekem.

Vodstvu tekmovanja tako ni preostalo drugega, kot da se prilagodi nastalemu položaju. Lestvica se je spremenila, saj bodo priznani rezultati Ptuja, ki jih je dosegel v prvi tretjini prvenstva, rezultati druge tretjine pa se brišejo.

Članki iz rubrike