franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

(lt)
(lt)
0 16.02.2023 11:14:22

Prvi cilj dosežen

Veselje po zmagi nad Bukarešto
RK Krim Mercator
Za rokometašice Krima Mercatorja je prvi cilj letošnje sezone dosežen! V nedeljo so si zagotovile mesto med najboljšimi šestnajstimi evropskimi rokometnimi ekipami.

Varovanke črnogorskega strokovnjaka Dragana Adžića so v svoj zadnji obračun skupinskega dela lige prvakinj vstopile pogumno in odločno. Zavedale so se, kaj je na kocki. Zavedale so se pomembnosti tekme, tekme za biti ali ne biti. "Že od začetka smo se zavedali, da bodo o napredovanju v osmino finala odločale zadnje tekme. Za nami je vse prej kot enostavna sezona. Bilo je veliko odrekanj, trdega dela, znoja in solz, zato smo zelo motivirane. Prepričana sem, da smo sposobne pokazati takšno predstavo, kot nam je uspela proti Bietigheimu na domačem parketu, kljub temu da so naše tokratne tekmice v samem vrhu lestvice," je na zadnjem druženju s predstavniki sedme sile razlagala kapetanka ljubljanske zasedbe Barbara Lazović.

In tigricam je odlično predstavo zares uspelo ponoviti! Kot druga ekipa v sezoni so premagale veliko CSM Bucuresti, ki je skupinski del najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja z desetimi zmagami, dvema remijema in dvema porazoma sklenila na visokem drugem mestu močne skupine A. Aktualne slovenske državne in pokalne prvakinje pa so po najslajši zmagi v tej sezoni skočile na končno peto mesto in si s tem tretjo sezono zapored priborile vstopnico v končnico najelitnejšega tekmovanja na evropskih tleh.

Vtisi po sanjskem zaključku skupinskega dela lige prvakinj

Dragan Adžić, trener RK Krim Mercator: "Izjemno sem ponosen na to, kako so rokometašice odigrale tekmo. Prepričan sem, da lahko dobro formo obdržimo tudi v naslednjih tednih, ko se bomo pripravljali na tekmi končnice lige prvakinj proti Rapid Bucuresti."

Barbara Lazović, kapetanka RK Krim Mercator: "Tekma je bila zelo stresna, saj je za nas šlo za biti ali ne biti. V obračun smo vstopile s hladno glavo in velikim srcem. Kljub nekaj zahtevnim minutam smo vse od začetka verjele vase. Razpletlo se je pozitivno. Pokazale smo ekipni duh, zaradi katerega si zagotovo zaslužimo napredovanje v ligi prvakinj."

Predstava tigric navdušila tudi evropsko rokometno zvezo

Krimovke s svojo predstavo niso navdušile le slovenskih ljubiteljev rokometa, ampak so očarale tudi rokometne fanatike onkraj meja naše države. Evropska rokometna zveza je v najboljšo postavo 14. kroga skupinskega dela lige prvakinj uvrstila kar dve rokometašici Krima Mercatorja. Jovana Risović jih je prepričala s svojimi sijajnimi osmimi obrambami, Tjaša Stanko pa z izjemnimi sedmimi zadetki. Petindvajsetletna leva zunanja igralka je v nedeljo prikazala eno svojih najboljših predstav v modrem dresu, za kar je bila nagrajena s strani evropske rokometne zveze. Izbrana je bila namreč za najkoristnejšo rokometašico zadnjega kroga najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja!

Ni pa navijačev s svojimi zadetki navduševala le Stankova. Jovanka Radičević se je prav tako ustavila pri sedmih zadetkih, enkrat manj je mrežo zatresla Sanja Radosavljević. Šest golov je v svojo statistiko vpisala kapetanka Barbara Lazović, dva Nataša Ljepoja, enega pa Darja Dmitrijeva. Slednja je z devetih metrov ob koncu tekme merila zelo natančno. Toliko, da je bil njen zadetek izbran za najlepši v minulem krogu!

Krimovke z mislimi ostajajo pri Romunkah

Izjemna ekipna predstava, ki ne bo šla kar tako v pozabo. Vsaj za mesec dni še ne. Pred rokometašicami Krima Mercatorja in drugimi igralkami, ki še ostajajo v boju za prestižno evropsko krono, je namreč tekmovalni premor. Čas, ko se bo ekipa Dragana Adžića popolnoma posvetila pripravi na osmino finala lige prvakinj. "Imamo dovolj časa, da se pripravimo na naslednje tekmice. Mislim, da bo v naslednjem krogu vse odprto. Čakata nas dve novi tekmi in prav vse bo mogoče. Verjamem, da se naša pot še ne bo zaključila," v prihodnost optimistično pogleduje Lazovićeva.

Ljubljančankam bodo v izločilnih bojih lige prvakinj, ki se začenjajo v soboto, 18. marca, nasproti stale druge romunske predstavnice med evropsko elito, rokometašice CS Rapid Bucuresti. Teden dni pozneje bodo na sporedu še povratna srečanja, ki bodo določila potnice v četrtfinale. 

Galerija

Članki iz rubrike