sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

(sm)
(sm)
0 15.02.2023 11:48:59

Derbi odločen v zadnjih sekundah

Martin Zdauc, Skala Sežana
BZS
Sobotni 12. krog balinarske superlige ni prinesel sprememb na vrhu in dnu lestvice. Vodilna Skala je v sosedskem derbiju premagala Agrochem Hrast, prvo zmago pa je vpisal zadnjeuvrščeni Velenje Premogovnik. V italijanski serie A klubi s slovenskimi balinarji še vedno zasedajo mesta v zgornjem delu lestvice.

Za najboljšimi moškimi balinarskimi ekipami je odigranih 12 krogov tekmovanja v elitni klubski konkurenci, v zadnjih šestih krogih rednega dela tekmovanja pa bo padla odločitev o kvartetu udeležencev aprilskega zaključnega turnirja za naslov državnega prvaka ter potniku v nižji rang tekmovanja.

Velenje Premogovnik do prve zmage

V balinarski superligi ni več ekipe brez osvojene točke, saj so v 12. krogu do prve zmage končno prišli Velenjčani, ki so po izenačeni bitki premagali Ilirsko Bistrico. V domači ekipi je navdušil Zoran Rednak, ki je v hitrostnem zbijanju z 41:40 ugnal Andreja Kastelica, prispeval pa je tudi točke v igri krog in posamezno. Odlično mu je sekundiral Sandi Žuran z zmagami v igri posamezno, natančnem zbijanju in dvojici. Svoj delež so prispevali tudi preostali člani Velenje Premogovnika, ki še vedno zaseda zadnje mesto na lestvici, saj je do druge zmage v sezoni prišel pivški Orlek Oro Met, ki je bil v domači balinarski dvorani Rešta boljši od gostov iz Kopra. Ti so tako zamudili priložnost, da se utrdijo na tretjem mestu.

Kraški derbi pripadel Skali

V središču pozornosti je bil kraški derbi med »dream teamom« iz Sežane in branilci naslova iz Kobjeglave. Domača Skala je celoten dvoboj držala prednost v svojih rokah, ponovno pa je briljiral Martin Zdauc z 49 zadetki v hitrostnem zbijanju. Agrochem Hrast se kljub zaostanku s 6:12 ni predajal in je imel v zadnjih klasičnih igrah celo priložnost za popoln preobrat. A je po pravi drami v zadnjih sekundah rezultatska tehtnica vendarle ostala nagnjena na stran vodilne Skale, ki je z zmago s 15:11 zadržala tri točke prednosti pred najbližjimi zasledovalci iz Škofje Loke. Slednji so bili v domači dvorani pričakovano boljši od Zabič, v boj za četrto mesto pa se je ponovno vmešala Postojna, ki je šele v končnici strla odpor ljubljanskega Krima, pri katerem z odličnimi nastopi v »brzincu« navdušuje komaj 15-letni Cerkničan Urban Hiti.

Slovenci še vedno dominantni

V petem krogu italijanske serie A so vsi slovenski balinarji, ki v svojih klubih igrajo zelo pomembne vloge, slavili zmage. Vrh lestvice trenutno zasedata Anže Petrič in Aleš Borčnik z BRB Ivreo, s točko manj si drugo mesto delita Noventa Dejana Tonejca in Gregorja Severja ter La Perosina Davorja Janžiča in Jureta Kozjeka, medtem ko četrto mesto zaseda Marenese z Erikom Čehom in Jasminom Čauševićem. 

Galerija

Članki iz rubrike