mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

(lt)
(lt)
0 09.02.2023 11:52:49

Krimovke v nedeljo po napredovanje

Podpora navijačev, tekma bo tokrat v Stožicah, bo proti Bukarešti še posebej pomembna.
RK Krim Mercator
Dogajanje v rokometni ligi prvakinj se bliža vrelišču. Le še ena tekma čaka vsako ekipo v skupinskem delu elitnega evropskega tekmovanja. Ena tekma in hkrati zadnja priložnost za krimovke, da si še drugo sezono zapored zagotovijo napredovanje.

Rokometašice Krima Mercatorja so v dvanajstih krogih lige prvakinj zabeležile pet zmag in sedem porazov. Dvakrat so premagale nemočen Banik Most, dvakrat francoski Brest, Bietigheimu pa so na domačem parketu vrnile udarec za visok poraz na gostovanju. Z desetimi točkami na svojem računu so tako pričakale odločilni preizkušnji. Spored je bil vse prej kot enostaven, pravzaprav eden najzahtevnejših med vsemi. Utrujenost in rezultatski pritisk pa vse skupaj še otežita.

Štirinajst dni je bilo časa za pripravo na tekmo proti aktualnim evropskim prvakinjam, rokometašicam Vipersa Kristiansanda. Ljubljanski zasedbi Norvežank v vsej svoji zgodovini še ni uspelo premagati, in tudi na desetem medsebojnem srečanju ni bilo nič drugače. Tigrice so se v uvodnih minutah sobotnega dvoboja še kosale s svojimi tekmicami. V enajsti minuti je bil rezultat še izenačen na 8:8, trinajst minut pozneje pa so gostiteljice prek Jane Knedlikove prvič povedle za pet zadetkov. V drugem polčasu so prednost počasi povečevale (največ so vodile za devet zadetkov), a tigrice se do zadnje sekunde niso predale. Zavedale so se, kaj je na kocki. Zaostanek jim je v končnici sicer uspelo nekoliko stopiti, za kaj več pa je zmanjkalo časa in nekaj športne sreče (36:31).

"Žal smo tekmo izgubile in točki ostajata na Norveškem. V obrambi enostavno nismo našle rešitev za Vipers, ki kot evropski prvak napada odlično,« je po osmem porazu v sezoni povedala Tjaša Stanko in se ozrla v nov teden: »Časa za razmislek zdaj ni veliko. V ponedeljek se začenjajo priprave na tekmo z Bukarešto. Verjamem v ekipo, da si lahko doma priigramo zmago!"

V teoriji gre, se lahko izide tudi v praksi?

Zmaga, ki bi jo ekipa črnogorskega strokovnjaka Dragana Adžića nujno potrebovala. Le še z zmago bi z Brestom in Bietigheimom boj za zadnji dve vstopnici za napredovanje ohranile odprt. Če bi krimovke v zadnjem krogu premagale petkratne romunske državne prvakinje, Francozinje in Nemke pa bi izgubile, bi ljubljanska zasedba skupinski del sklenila na petem mestu. Enak razplet bi videli tudi v primeru zmage rokometašic Krima Mercatorja in Bietigheima ter poraza Bresta. Če bi tigrice in varovanke Pabla Morele zmagale, Nemke pa vpisale poraz, bi aktualne slovenske državne prvakinje za las ulovile napredovanje v končnico najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja. Če bi zmago zabeležile vse tri ekipe, ki se še borijo za zadnji dve mesti med rokometno smetano, pa bi zasedba iz slovenske prestolnice končala na sedmem mestu. Sezona bi se tako zanjo končala.

Za zaključek v Stožice prihajajo izjemne Romunke

Za zaključek skupinskega dela lige prvakinj v Ljubljano prihaja vodilna ekipa skupine A. Romunsko CSM Bucurest je v tej sezoni uspel premagati le Vipers Kristiansand, proti Bietigheimu in Brestu pa so zabeležile remi. Tigrice se zavedajo, da jih čaka najtežja preizkušnja, na kateri bo podpora ključnega pomena. Napak, ki se jim dogajajo med sezono, ne bodo smele ponoviti. Tudi tokrat pa Dragan Adžić ne bo mogel računati na Allison Pineau, ki bo odločilno tekmo izpustila zaradi operacije diskus hernije.

Francozinja je o bolečinah v hrbtu tožila večji del sezone. Stanje se kljub prilagojenemu programu treningov ni izboljšalo, pregledi pa so pokazali, da bo morala 33-letna leva zunanja igralka pod nož. Operacijo diskus hernije je pred dnevi prestala v Parizu, sledi rehabilitacija, na parket pa naj bi se vrnila konec meseca marca. 

Galerija

Članki iz rubrike