tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 05.04.2022 22:58:58

Velenjski rokometaši KLJUB PORAZU napredovali v četrtfinale evropske lige

alesfevzer.com
Rokometaši velenjskega Gorenja so na današnji povratni tekmi osmine finala evropske lige v gosteh izgubili proti Nimesu s 30:35 (15:18). Slovenska zasedba se je kljub porazu v Franciji uvrstila v četrtfinale, saj je na prvi tekmi pred tednom dni zmagala z 29:22.

* Dvorana Le Parnasse, gledalcev 4000, sodnika: Nygaard in Pedersen (oba Danska).
* Nimes: Paul, Desbonnet, Poyet, Gallego 1, Rebichon, Nyateu, Jakobsen 4, Gibernon 1, Guigou 1, Salou 2, Tobie 2, Acquevillo 4, Pugliese, Minel 3, Bonnefond 4, Hisham Sanad 12 (6).
* Gorenje Velenje: Panjtar, Taletović, Haseljić 6, Tajnik 6, Pajt 4 (4), Starc, Miklavčič 1, Drobež 1, Sokolič 1, Verdinek 6 (1), Šiško 1, Grmšek 1, Slatinek Jovičić 1, Mlivić, Predović 2, Ravnikar.
* Sedemmetrovke: Nimes 7 (6), Gorenje Velenje (7 (5).
* Izključitve: Nimes 6, Gorenje Velenje 6 minut.
* Rdeči karton: Tobie (44.).


Slovenski prvaki so se prebili med osem najboljših ekip v drugem najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini. Izbranci Zorana Jovičića so temelje za napredovanje v četrtfinale postavili pred tednom dni v Rdeči dvorani, ko so zmagali s sedmimi goli prednosti, lepega kapitala pa na povratni tekmi v južnem delu Francije niso zapravili.

Rokometaši iz Šaleške doline so imeli rezultatski nadzor na tekmi, predvsem dobro so se odzvali v kritičnih trenutkih povratne tekme. V prelomnih trenutkih dvoboja so zadržali hladnokrvnost, predvsem v izdihljajih razburljivega dvoboja. Končni izid je devet sekund pred koncem postavil izkušeni David Miklavčič in velenjsko veselje v Franciji se je lahko začelo.

V velenjski ekipi so bili na današnji tekmi najbolj učinkoviti Domen Tajnik, Ibrahim Haseljić in Matic Verdinek, vsi so dosegli po šest golov.

Poleg Gorenja so se med osem prebili še poljska Wisla iz Plocka, hrvaške Nexe Našice, francoski Nantes, portugalska Benfica iz Lizbone, danski GOG Gudme, švicarski Kadetten Schaffhausen in nemški Magdeburg.

Članki iz rubrike