900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 14.11.2020 20:10:26

Krimovke po hudem boju remizirale v Bukarešti

Rokometašice Krima Mercatorja in Bukarešte so se v 8. krogu evropske lige prvakinj v romunski prestolnici razšle z neodločenim izidom 22:22 (11:12). Ljubljanska ekipa bo v soboto, 21. novembra, gostila madžarski Ferencvaros.

* Športna dvorana, brez gledalcev, sodnici: Mitrović in Kazanegra (obe Črna gora).
* Bukarešta: Grubišić, Dedu, Cvijić 2, Neagu, Perianu 2, Klikovac, Omoregie 1, Martin 7, Smeets, Lazović 8, Dembele Pavlović, Jipa, Pintea, Cabral Barbosa 1, Moisa 1, Bazaliu.
* Krim Mercator: Vojnović, Risović, Vieira 4, Jurić, Sercien Ugolin 6, Abina, Pletikosić 6, van Kreij 2, Klemenčič 1, Konatar, Ljepoja 3, Dobrić, Kojić, Vučko, Gomilar Zickero, Svetik.
* Sedemmetrovke: Bukarešta 6 (6), Krim Mercator 6 (3).
* Izključitve: Bukarešta 6, Krim Mercator 4 minute.
* Rdeči karton: /.

Izbranke ljubljanskega trenerja Uroša Bregarja so pred tednom dni v Stožicah morale priznati premoč imenitnim rokometašicam iz romunske prestolnice, na današnji drugi tekmi pa so jim odščipnile točko.

Ljubljanska zasedba je tri minute pred koncem razburljivega dvoboja imela prednost dveh golov (22:20), a jo je Bukarešta hitro ujela in v izdihljajih tekme imela zaključno žogo za zmago, strel nekdanje igralke Krima Elizabeth Omoregie pa je zaustavila srbska vratarka Jovana Risović in ostalo je pri 22:22.

Ljubljanska ekipa je na dosedanjih sedmih tekmah v skupini A premagala nemški Bietigheim-Bissingen in remizirala z ruskim Rostovom in Bukarešto, od zmagovalk lige prvakinj v letih 2001 in 2003 pa so bili poleg Bukarešte boljši tudi madžarski Ferencvaros, norveški Kristiansand in francoski Metz.



Ljubljanska zasedba je med celotnim dvobojem držala korak z imenitno in mednarodno pisano romunsko ekipo, ki je že v drugi minuti - po poškodbi Portugalke Alexandrine Cabral - doživela pravi šok. A slovenske prvakinje tega niso izkoristile, v uvodnih petih minutah so zapravile tudi dve sedemmetrovki. V 10. minuti so prvič na dvoboju zaostale za dva gola (4:6), primanjkljaj pa so zelo hitro nevtralizirale in že tri minute kasneje izenačile na 7:7.

Do konca polčasa se je odvijal ogorčen boj za vsako žogo. Rokometašice iz Bukarešte, kjer igrajo nekdanje številne krimovke (Barbara Lazović, Elizabeth Omoregie, Jelena Grubišić, Carmen Martin in Dragana Cvijić), so bile vseskozi v rezultatski prednosti, a Ljubljančane so bile vseskozi blizu, na veliki odmor pa so odšle z najmanjšim možnim zaostankom (11:12).

V začetku drugega polčasa so krimovke zaostale za tri gole (13:16), a so se zelo hitro pobrale. Med 39. in 45. minuto so naredile delni izid 3:0, izenačujoči gol za 16:16 - pred tem je že tretjo sedemmetrovko Krima zapravila Brazilka Samara Vieira - pa je dosegla krožna napadalka Valentna Klemenčič.

A Bregarjeve varovanke se še naprej igrale udarno. V 51. minuti so po golu novopečene nizozemske reprezentantke Harme van Kreij prvič na dvoboju povedle z 19:18, drugi zmagi v tej sezoni pa so se še bolj približale v 57. minuti, ko je Francozinja Oceane Sercien Ugolin povišala na 22:20.

Romunke so že v naslednji minuti izenačile na 22:22, v pravi rokometni srhljivki pa obe ekipi imeli priložnosti za zmago. Krim v zadnji minuti - kljub Bregarjevi minuti odmora - ni izkoristil svojega napada, enaka zgodba se je ponovila pri Bukarešti.

V ljubljanski ekipi sta bili na današnji tekmi najbolj učinkoviti Oceane Sercien Ugolin in Matea Pletikosić, ki sta dosegli po šest golov, v romunski ekipi pa Slovenka Barbara Lazović z osmimi zadetki.

Značke: rokomet, ženske

Članki iz rubrike