gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 12.07.2020 16:51:14

Hamilton zmagovalec druge dirke, ferrarija trčila

Reuters
Britanec Lewis Hamilton (Mercedes) je zmagovalec druge dirke sezone v formuli 1 za VN Štajerske. Svetovni prvak je bil na dirkališču v Spielbergu v Avstriji hitrejši od moštvenega kolega Valtterija Bottasa, ki je obdržal vodstvo v skupnem seštevku, in Nizozemca Maxa Verstappna (Red Bull).

V kvalifikacijah je v soboto Hamilton na razmočenem dirkališču konkurenco ugnal za več kot sekundo za 89. "pole position", na dirki pa ga nihče ni mogel niti ogroziti. Petintridesetletni Britanec se je tako odpeljal že 85. zmagi naproti, do izenačitve rekorda Nemca Michaela Schumacherja (91) pa mu manjka še šest zmag.

Drugo mesto je osvojil Bottas, ki je v zaključku dirke z manj obrabljenimi gumami prehitel Verstappna. Slednji je na koncu še enkrat zavil v bokse, da bi dosegel najhitrejši krog dirke za dodatno točko, a mu to zaradi gneče na dirkališču ni uspelo. Dodatna točka je pripadla na koncu devetemu Carlosu Sainzu mlajšemu.


Bottas je z drugim mestom zadržal vodstvo v skupnem seštevku, kjer ima 43 točk. Hamilton zaostaja za šest točk, tretji pa je Lando Norris (McLaren), ki ima po današnjem srečnem petem mestu zdaj 26 točk.

Dirka se je že v prvem krogu začela z varnostnim avtomobilom, ki je moral na stezo zaradi delcev na stezi po trku obeh ferrarijev. Sebastian Vettel in Charles Leclerc sta morala dirko zato zaključiti.

Po dveh preizkušnjah v Spielbergu se karavana F1 seli na Madžarsko, kjer bo pod strogimi ukrepi za zajezitev novega koronavirusa tretja dirka sezone potekala na Hungaroringu v bližini Budimpešte. Nato se F1 seli na Otok, kjer bosta 9. in 16. avgusta na sporedu dve dirki v Silverstonu.

Značke: formula ena, avstrija

Članki iz rubrike