jan dora plestenjak Odkrito.si

Jan Plestenjak zaradi težke operacije v skrbeh

Horoskop Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 23. julija

Indijanka prerokuje Petisvet

Prerokba starodavnih Indijancev se uresničuje?

fabjan1_E&A (423)r_Foto_Znidarsic Svet24.si

Sanjska poroka Erike Fabjan in njenega odbojkarja ...

Princ Filip Svet24.si

Umrl princ Filip? Kraljica je pobesnela

Shawn Mendes, Hailey Baldwin Najstnica.si

Shawn Mendes se je odzval na zaroko Hailey Baldwin...

Tina Maze Njena.si

Sproščena Tina Maze v kopalkah

ru
ru
0 08.10.2017 11:00:03

Zgodovinska in NAVDUŠUJOČA poteza celjskih rokometašev: Poseben dres za poseben namen! (foto)

www.alesfevzer.com
Celjski rokometaši za dober namen.

#ZMAGJEVEČVRST je slogan pod katerim so celjski rokometaši skupaj z organizacijo Europa Donna, slovenskim združenjem za boj proti raku dojk, združili moči v ozaveščanju o problematiki raka dojk, za katerim v Sloveniji vsak dan zbolijo tri ženske. Samo zaradi raka dojk vsak dan umrle vsaj ena Slovenka.

Ozaveščanje o zdravem načinu življenja, preventiva, zgodnje odkrivanje, učinkovito zdravljenje in celostna obravnava ne le rešujejo življenja, ampak vplivajo tudi na izboljšanje njegove kakovosti in ekonomskega statusa bolnikov, njihovih družin in družbe kot celote.

celje

"V rokometnem klubu Celje Pivovarna Laško verjamemo, da se dobro z dobrim vrača. To je naše načelo, družbena odgovornost in zdravje pa sta naš način življenja. Z veseljem in po naših možnostih zato vedno podpiramo organizacije, ki z dobrim delom in naprednim razmišljanjem ustvarjajo boljši svet, tega pa učimo tudi naše člane ter otroke v naši šoli. Ena izmed takšnih organizacij je tudi Europa Donna, ki smo jim hvaležni za njihovo delo in jim čestitamo za 20 let delovanja. Ozaveščanje, zgodnje odkrivanje bolezni, zdravljenje in rehabilitacija ter posodabljanje medicinske opreme so njihovi cilji in upamo, da jim bomo kot športni klub lahko pri uresničevanju teh, vsaj malce pomagali," je ob oznanitvi sodelovanja dejala v.d. direktorice celjskega kluba, Saša Lešek.

Celjski klub je podporo Europa Donni načrtoval kar nekaj časa. V ta namen je svojima tradicionalnima barvama (rumeno – modri) v tej sezoni dodal še drese roza barve, s katerimi želi aktivno promovirati in izrekati podporo Europa Donni. Na dresih je nameščen tudi logotip Europa Donne s pripisom Zmag je več vrst. Drese bodo celjski rokometaši uporabljali vso sezono v tekmovanju lige prvakov, prvič že na gostovanju v Parizu ter v končnici državnega prvenstva, predvsem na gostovanjih. 14. oktobra pa bodo na tekmi Velux EHF Lige prvakov proti Meškov Brestu, prvič v zgodovini na domači tekmi, izjemoma rumene drese zamenjali za tiste roza barve, saj bo tekma proti Meškov Brestu osrednji dogodek podpore Europa Donni, oziroma ozaveščanju o problematiki raka dojk.

Članki iz rubrike