Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 31.03.2016 14:01:33

Krim v Rusijo po največ tri zadetke zaostanka

www.alesfevzer.com
Rokometašice Krima Mercatorja bodo danes zvečer odpotovale v Rusijo, kjer jih v soboto ob 14. uri po slovenskem času čaka prva polfinalna tekma pokala pokalnih zmagovalk.

Izbranke Uroša Bregarja se bodo pomerile z Lado iz Toljatija, ki v tem dvoboju velja za favorita. Krimov tabor si Rusijo želi zapustiti z največ tremi zadetki zaostanka.

To bi pri Krimu ocenili kot ugoden izid, vsak večji zaostanek pa je težko loviti. Posebej proti ekipi, ki jo je Bregar označil za najmočnejšo med polfinalisti - v drugem polfinalu se bosta pomerila Issy Pariz in Tvis Holstebro.

"Lada spada med najboljše ruske ekipe, ruski bazen proizvaja najboljše igralke na svetu. V svojih vrstah imajo Darjo Dimitrijevo, ki med mlajšimi igralkami spada med najboljše, pripeljali so starega trenerskega mačka Levona Akopjana. V tem pogledu so mogoče favorit, ampak mi nismo položili orožja in bomo vse naredili, da pridemo do finala," pravi Bregar, ki verjame, da bosta do sobote nared Miša Marinček in Tamara Mavsar, ki imata nekaj zdravstvenih težav.



Trener Krima poudarja, da morajo učvrstiti obrambo. "Bo pa proti njim zelo težko, ker imajo zelo napadalno zunanjo linijo, v kateri so Olga Akopjan, Dimitrijeva in Irina Bliznova, ki so na ravni lige prvakinj. Ampak še vedno verjamem, da se bomo dobro pripravili, da jih bomo poskusili ustaviti s čvrsto obrambo, tako da ne bi dobili več kot 25 zadetkov. Moramo pa v protinapadu igrati preudarno, ne izgubljati preveč žog, biti disciplinirani in organizirani v napadu. To je ključ," meni Bregar.

Pojasnil je, da ruske igralke veliko situacij na igrišču rešujejo individualno. "Kombinatoriko imajo preprosto, kar si lahko privoščiš, ko imaš kakovostne igralke. Morali bomo predvsem ustaviti Bliznovo in Dimitrijevo, tudi za ceno kakšnega zadetka več s kril in položaja krožne napadalke," zaključuje Bregar, ki v svojih vrstah nima več Maje Luković, s katero je klub sporazumno prekinil pogodbo.

Povratna polfinalna tekma bo 9. aprila na Kodeljevem, kjer bi si zaradi za Krim odličnega vzdušja želeli odigrati tudi morebitno finalno tekmo. Kot pa je poudarila članica izvršilnega odbora kluba Deja Ivanović, bi uvrstitev v finale PPZ pomenila veliko za prihodnje dogovarjanje z igralkami in tudi sponzorji.

Značke: rokomet, krim

Članki iz rubrike