Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sta
sta
29.03.2016 15:47:04
Deli članek:

Francozi na zaključni turnir pokala EHF z dvema ekipama

Na sedežu evropske rokometne zveze (EHF) na Dunaju so danes izžrebali četrtfinalne pare za moški pokal EHF. Zaključni turnir četverice bo 14. in 15. maja v Nantesu.

Francoski Nantes je kot domačin zaključnega turnirja nanj že uvrščen, katere tri ekipe se mu bodo pridružile, pa bo znano po treh četrtfinalnih obračunih. Zagotovo bo na njem še ena francoska ekipa, saj je ples kroglic na Dunaju določil, da bo eden od četrtfinalnih parov med ekipama Saint-Raphael in Chambery Savoie, prav tako pa bo v Nantesu igrala tudi ena nemška ekipa, saj se bosta med sabo pomerila Frisch Auf Göppingen in Magdeburg. Tretji četrtfinalni par sestavljata španska ekipa Fraikin BM. Granollers in danski predstavnik Bjerringbro-Silkeborg.

Prve tekme bodo na sporedu med 23. in 24. aprilom, povratne pa med 30. aprilom in 1. majem. V tem tekmovanju sta slovenske barve branila Gorenje Velenje in Maribor Branik. Velenjčane je v tretjem krogu kvalifikacij izločil danski Tvis Holstebro, Mariborčane pa romunski Dinamo Bukarešta.

V lanski sezoni, v kateri so na zaključnem turnirju v Berlinu igrali tudi rokometaši Gorenja, je prvo mesto osvojil Füchse Berlin.

Pari četrtfinala pokala EHF
Fraikin BM. Granollers - Bjerringbro-Silkeborg
Saint-Raphael - Chambery Savoie
Frisch Auf Göppingen - Magdeburg