stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Miha Andolšek
Miha Andolšek
0 17.06.2015 11:29:02

Združenje prvoligašev: Za svoj vrtiček ali za skupno dobro

Nikola Miljković
Združenje moških prvoligašev bo danes popoldne dobilo novega prvega moža, izteka se namreč dvoletni mandat Martinu Hebarju, predsedniku prvoligaša iz Ormoža, kandidati za njegovega naslednika pa so trije: Slavko Ivezić, Anton Janc in Vianej Višnjevec.

Slednji, sicer tudi član uprave Gorških opekarn, prihaja iz vrst novopečenega prvoligaša Kopra 2013, pravnik Anton Janc je predsednik trebanjskega prvoligaša RK Trimo, selektorja mladinske reprezentance Slavka Ivezića pa predlaga Celje Pivovarna Laško. Razplet glasovanja oziroma kdo ima največjo podporo med štirinajsterico prvoligašev, je težko napovedati, vsak ima svoje ideje, svoje argumente in svojo podporo, povedano drugače, obeta se burna konferenca združenja, najbrž pa ne bomo prav dosti zgrešili, če zapišemo, da bo večina znova gledala predvsem in samo na lasten vrtiček.

Za izvolitev je sicer potrebna večina vseh prisotnih članov, člani združenja pa so predstavniki Celja PL, Gorenja, Maribora, Trima, Ribnice, Loke, Jeruzalema Ormoža, Slovenj Gradca 2011, Krke, Slovana, Izole, Sevnice, Kopra 2013 in Dobove, če jih naštejemo po uvrstitvi v nedavno končani sezoni. Pred predsednikom, kdorkoli to že bo, in združenjem leži nemalo izzivov.


Javna skrivnost je, da predvsem tisti močnejši klubi niso najbolj navdušeni nad ligo štirinajsterice, ligo dveh, treh hitrosti, ki si vse težje izbori svoj prostor pod medijskim soncem, nekaterim pa je šel v tej luči v nos tudi zaključek sezone, ko je inavguracija novega selektorja dodobra zasenčila veliki finale prvenstva, kar naj bi bil sicer vrhunec domače sezone.

Velika trojica, kot se je oprijel vzdevek Celja, Gorenja in Maribora, že nekaj časa stika glave in znova pogleduje prek slovenskih meja, predvsem seveda proti Balkanu in ligi SEHA, ki je pred dnevi Slovence znova uradno povabila v svoje nedrje. In ker gre osel bojda samo enkrat na led, so tokrat na Leskoškovi 9e precej bolj previdni, zato bodo najprej počakali na natančne pogoje in okvirje morebitnega sodelovanja. »Mali« klubi bi si po drugi strani bržkone želeli kakšne tekme več, ne pa da se sezona za njih konča že v prvih dneh maja in morajo na nove tekme čakati kar štiri mesece. Za prihajajočo sezono je sicer vlak bolj kot ne že odpeljal, lahko pa združenje začrta pogoje in okvirje za prihodnost.

Kakorkoli že, Hebar, ki je združenje vodil daleč od oči javnosti, po dveh letih zaključuje predsednikovanje in bo predal žezlo. Predsedniku združenja po statutu avtomatično pripada tudi mesto v predsedstvu krovne organizacije, liga pa bo danes dobila tudi novega oziroma starega komisarja lige. Poleg dolgoletnega komisarja Franka Komela naj bi se za to funkcijo potegoval še nekdanji direktor Zropsa Aleš Jug.

Članki iz rubrike