Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gl
gl
09.10.2024 11:00:31
Deli članek:

Na elitnem odru oči uprte v obračun Blaža Janca in Domna Makuca z Aleksom Vlahom

Profimedia

V ligi prvakov bomo derbi tega tedna videli jutri ob 20.45, ko se bosta v Palau Blaugrani udarila lanska finalista – prvak Barcelona in podprvak Aalborg.

Današnji večer na najelitnejšem evropskem odru bo s slovenskega zornega kota zanimiv predvsem v dveh dvoranah: zagrebški Areni in bitoljski (Boro Čurlevski) Mladosti.

V Zagrebu bosta na delu dva slovenska rokometaša, in sicer bo Aleks Kavčič s kolegi iz domačega moštva izzval madžarski Pick Szeged, za katerega po odhodih Deana Bombača in Mateja Gabra igra samo še Borut Mačkovšek. No, ter Mario Šoštarić, a Velenjčan po prestopu v hrvaško reprezentanco seveda igra pod grbom naših južnih sosedov. Hrvaško-madžarski obračun se bo začel ob 18.45. V večernem terminu (20.45), ko je na sporedu tudi tekma PSG-ja in Fredericie, v Bitoli sledi dvoboj Eurofarma Pelisterja z Nejcem Cehtetom in Domnom Tajnikom in lizbonskega Sportinga.

Še več Slovencev bo na delu jutri, ko bodo ob 18.45 v dresu Wisle v Berlinu odprli program Miha Zarabec, Mitja Janc, Tim Cokan in Peter Šiško, istočasno bo v Veszprem Areni dvoboj domačega velikana, pri katerem se Gašper Marguč še ni vrnil z bolniške, in Dinama iz Bukarešte. Ob 20.45 so na sporedu tekme Nantesa z Matejem Gabrom in Kolstada, Magdeburga in Kielc ter derbi kroga – obračun Barcelone z Blažem Jancem in Domnom Makucom in Aalborga z Aleksom Vlahom.

Gre za obračun finalistov minule sezone lige prvakov, ki so jo po dramatični končnici (znova) osvojili Katalonci. Nič novega, bi lahko dejali, ko je govora o medsebojnih tekmah, saj so dobili prav vseh 12. “Statistika in številke me ne zanimajo, vsaka tekma je zgodba zase. Če si eno ekipo premagal pred mesecem dni, lahko danes zlahka izgubiš z njo. Vsi vemo, da ima Aalborg močne igralce, odličnega trenerja, vrhunsko ekipo. In vsako leto so boljši,” je dejal trener gostiteljev Carlos Ortega, ki je z Barco prejšnji teden osvojil (šele) četrto mesto na svetovnem klubskem prvenstvu v Egiptu. “V zadnji sekundi (proti Veszpremu, op. p.) smo zgrešili sedemmetrovko in tako ostali brez finala. Potem nam je bilo precej vseeno, ali smo tretji ali četrti,” se Ortega ni preveč sekiral, ker je delegacija Barce domov prišla brez kolajn. Zanje tako štejejo predvsem tiste, ki jih bodo na pragu poletja delili v Kölnu …

Liga prvakov, 4. krog:

Skupina A: (danes, 20.45) Eurofarm Pelister - Sporting
(danes, 20.45) PSG - Fredericia
(jutri, 18.45) Füchse Berlin - Wisla
(jutri, 18.45) Veszprem - Dinamo B.
Skupina B:
(danes, 18.45) Zagreb - Pick Szeged
(jutri, 20.45) Barcelona - Aalborg
(jutri, 20.45) Nantes - Kolstad
(jutri, 20.45) Magdeburg - Kielce