stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 13.04.2022 16:28:38

PRESTOP: Blagotinšek iz Madžarske v Nemčijo

foto: RZS/Slavko Kolar
Slovenski rokometni reprezentant Blaž Blagotinšek na današnji tekmi s Srbijo zaradi poškodbe sicer ne bo igral, se bo pa poleti 2023 iz madžarskega Veszprema preselil k nemškemu prvoligašu Flensburgu, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Blagotinšek bo v nemškem klubu zamenjal krožnega napadalca Simona Halda. Ta se vrača v domovino k danskemu prvoligašu Aalborg Handbold. Slovenski reprezentant je s Flensburgom podpisal triletno pogodbo. V klubu si od njega veliko obetajo predvsem v sodelovanju s kapetanom nemške izbrane vrste Johannesom Gollo in Švedom Antonom Lindskogom. Slovenskega igralca v Flensburgu označujejo za enega najboljših obrambnih igralcev v Evropi.
"Blaž je športni težkokategornik in vesel sem, da smo dobili igralca takšne kakovosti in formata. Nujno sem si po odhodu Halda želel rokometaša enake kakovosti in s svojo močjo in načinom igre se bo perfektno vklopil v naš sistem," je za spletno stran kluba povedal trener Flensburga Maik Machulla. "Zame je to naslednji pomemben korak v karieri. Flensburg spremljam že več let in prepričan sem, da v klubu delajo odlično. Prav veselim se že razburljivih in uspešnih časov s to ekipo," pa v klubu povzemajo Blagotinška.

Značke: rokomet, sta

Članki iz rubrike