Tanja Žagar Svet24.si

Sin Tanje Žagar si želi mlajšo sestrico, jo bo ...

DMX Svet24.si

Poslovil se je raper DMX

desus erjavec-bobo Reporter.si

Desus na robu propada: Juršo strašijo z ...

semafor sproščanja ukrepov Svet24.si

To je glede policijske ure odločila vlada!

6ba9bdb07f12d891519545f9ff1f4ccb Necenzurirano

Državni milijon za Počivalškove sodelavce

NASLOVNA Odkrito.si

KVIZ TEDNA

Princ Filip, Kraljica Elizabeta Njena.si

Umrl je princ Filip, mož kraljice Elizabete

ru
ru
1 02.10.2020 18:56:15

Bo zapustil enega NAJVEČJIH? Za izjemnega slovenskega reprezentanta se zanimajo mnogi, tudi …

profimedia.si
Blaž Blagotinšek se spogleduje (tudi) z odhodom iz Veszprema.

Kolegi s tiskane izdaje časopisa Ekipa SN poročajo, da slovenski reprezentant zaenkrat neupešno čaka na morebitno novo pogodbo z Veszpremom, medtem pa zbira ponudbe drugih evropskih velikanov.

Trenutno veljavna pogodba med madžarskim prvakom in robustnim Slovencem ima rok trajanja samo do izteka letošnje sezone, zato je Blagotinšek trenutno (najbolj) vroča roba na rokometni tržnici. Gre pač za edinstvenega igralca, v zadnjih dveh letih razglašenega za najboljšega obrambnega igralca v Evropi, pri 26 letih še vedno mladega, a hkrati izkušenega rokometaša. Najbrž ga ni trenerja, ki si dvometrske gore mišic ne bi želel imeti v svoji ekipi.

Zanimanje je veliko, na vrata Blaža Blagotinška v teh dneh in tednih menda trkajo mnogi. Po naših informacijah se med drugimi zanj zanima tudi slovita Barca, ki pa doslej ni bila dovolj konkretna. V nasprotju z ambicioznim bundesligašem Melsungenom, kjer naj bi si nekdanji selektor Danske Gudmundur Gudmundsson, ki je Mikkela Hansena in druščino leta 2016 popeljal do olimpijskega zlata v Riu, Blaža Blagotinška želel za vsako ceno.

Drugo vprašanje je, ali bi Blagija sploh zanimal prestop iz enega največjih klubov Evrope v resda najmočnejše prvenstvo v Evropi, vendar ne v klub iz lige prvakov. Če bi ga odhod iz Veszprema sploh zanimal. »Vse je odprto. Po sezoni mi poteče pogodba na Madžarskem. Sam sicer želim ostati, ampak ni nujno, da bom. Veliko klubov se zanima zame, tako da bomo videli, kaj se bo zgodilo,« je Blagotinšek potrdil, da njegovo nadaljevanje kariere na Madžarskem ni tako samoumevno in da iz Veszpremovih pisarn signalov glede nove pogodbe še ni bilo. »Predstavljam si, da me želijo zadržati, ampak do zdaj niso bili konkretnejši, medtem ko imam iz drugih klubov že konkretne ponudbe. Bomo videli, kaj se bo zgodilo, vse je odprto. Nisem nič vezan, da bi rekel, da bom zagotovo ostal,« je sklenil Blagotinšek. Na potezi je torej Veszprem, če seveda želi izjemnega krožnega napadalca zadržati, kajti slej ko prej se bo ta najbrž naveličal čakanja …

Članki iz rubrike