zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

STA
STA
0 01.10.2020 17:08:32

Hercogova v Parizu presenetljivo izpadla v drugem krogu

Profimedia
Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog je presenetljivo izgubila v drugem krogu odprtega prvenstva Francije v Parizu. Kanadčanka Leylah Annie Fernandez, stota igralka svetovne lestvice, je slavila s 6:4, 3:6 in 6:1. Njun prvi medsebojni dvoboj se je končal po dveh urah in 24 minutah.

Osemnajstletna igralka iz Montreala, nekdanja prva mladinka sveta, je že izenačila svoj največji uspeh na grand slamih. V drugi krog se je uvrstila že v ZDA, na svojem prvem turnirju na tej najvišji ravni pa je v začetku leta v Avstraliji končala v prvem krogu.

V uvodnih nizih sta igralki dobili svoje servisne igre, šesta pa je pripadla Kanadčanki, ki je tako z odvzeto servisno igro povedla s 4:2. Hercogova ji je takoj nato vrnila in dobila nato še svojo servisno igro za izenačenje. A v deseti igri ni dobila nobene točke na svoj servis in tekmica je povedla v nizih.

Tudi prva igra drugega niza je pripadla Fernandezovi, ki nato ni izkoristila dveh priložnosti za odvzem servisa. To je dalo krila Mariborčanki, ki je dobila tudi naslednji igri za vodstvo s 3:1. Kanadčanka je hitro izenačila (3:3), Hercogova pa je nato izkoristila tretji priložnost za odvzem servisa ter vodstvo s 4:3. V zaključku je dobila še dve igri za izenačenje v nizih.



Po precej izenačenih prvih dveh nizih je v tretjem nizu Slovenka popustila. V prvi igri je na svoj servis zapravila štiri točke za vodstvo, Fernandezova pa je nato s tretjo priložnostjo za brejk povedla. Najprej z 1:0, nato z 2:1, svoj servis v četrti igri je izkoristila za 3:1. V peti igri niza Hercogova kljub servisu ni dobila niti točke, v šesti dve, v sedmi pa le eno.

Devetindvajsetletna Mariborčanka, 47. na lestvici WTA, je v francoski prestolnici najdlje doslej prišla do tretjega kroga v letih 2010 in 2019. V uvodnem krogu Pariza je bila boljša od Francozinje Diane Parry.

Fernandezova je že v prvem krogu pripravila presenečenje, ko je premagala 31. nosilko, Poljakinjo Magdo Linette.

Značke: tenis, turnir, francija

Članki iz rubrike