nypd, newyorška policija Svet24.si

Novorojenko in dojenčka je zabrisala skozi okno, ...

Lea Sirk Svet24.si

Lea Sirk: Vse na meni je naravno in bo táko tudi ...

krsinar jansa Reporter.si

Janša novinarja Igorja Kršinarja označil za ...

meghan kraljica Svet24.si

Elizabeta ju ima dovolj. Zavajanja Meghan in ...

2d496e3910d82d75d8c4f2b52ba4fd8b Necenzurirano

Odšel je gradbeni baron, ki je vedel vse o vseh

Roman Končar Dobra karma

Romana Končarja je v težave večkrat zapeljala ...

NASLOVNA Odkrito.si

KVIZ TEDNA

sta
sta
1 25.03.2020 10:08:54

Zlovešča napoved: PANDEMIJA? Bolj me je strah OBDOBJA, KI BO SLEDILO! Zakaj? Zato, ker ...

Profimedia
Slovenski rokometni reprezentant Blaž Janc o obdobju karantene za STA

Pandemija koronavirusa ni obšla niti Poljske, natančneje Kielc, kjer v tem trenutku igra naš rokometni reprezentant Blaž Janc. Spregovoril je o dnevih karantene, obdobju, ki sledi in prestavitvi olimpijskih iger.

"Prestavitev olimpijskih iger za eno leto je povsem logična in razumljiva. V tem trenutku mora biti v ospredju zdravje ljudi, vse druge zadeve so drugotnega pomena," je o najbolj aktualni športni novici v telefonskem pogovoru za STA uvodoma dejal Janc, najboljše desno krilo na letošnjem evropskem prvenstvu na Švedskem in Norveškem ter v Avstriji, kjer je Slovenija zasedla četrto mesto. 

"Zaradi trenutnih razmer in nezmožnosti treninga smo vsi športniki pod velikim stresom. Na številna naša vprašanja nismo dobili odgovorov, po torkovi odločitvi Mednarodnega olimpijskega komiteja je vsem odleglo. Na Poljskem se je ligaška sezona predčasno končala. Znova smo prvaki, a raje bi videl, da bi naslov osvojili po normalni poti in odigrali vse načrtovane tekme. V zadnjih tednih v našem klubu vsi delamo po individualnem programu, v glavnem tečem v naravi, na voljo pa imam tudi klubski fitnes, a so v njem lahko istočasno največ tri osebe. Upam, da bomo v tej sezoni odigrali še kakšno tekmo, glede na trenutne razmere pa nisem ravno optimist. A bolj me je strah obdobja po koncu pandemije, številni klubi so že zdaj na robu preživetja in odvisni od pomoči podjetij, ki pa so zaradi trenutnih razmer v velikih težavah. Brez njihove finančne pomoči bodo klubi zelo težko nadaljevali svoje delo, nekateri celo ugasnili, to me najbolj skrbi," je še na koncu za STA dodal Janc.

Značke: janc, rokomet

Članki iz rubrike