nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

sta
sta
1 25.03.2020 10:08:54

Zlovešča napoved: PANDEMIJA? Bolj me je strah OBDOBJA, KI BO SLEDILO! Zakaj? Zato, ker ...

Profimedia
Slovenski rokometni reprezentant Blaž Janc o obdobju karantene za STA

Pandemija koronavirusa ni obšla niti Poljske, natančneje Kielc, kjer v tem trenutku igra naš rokometni reprezentant Blaž Janc. Spregovoril je o dnevih karantene, obdobju, ki sledi in prestavitvi olimpijskih iger.

"Prestavitev olimpijskih iger za eno leto je povsem logična in razumljiva. V tem trenutku mora biti v ospredju zdravje ljudi, vse druge zadeve so drugotnega pomena," je o najbolj aktualni športni novici v telefonskem pogovoru za STA uvodoma dejal Janc, najboljše desno krilo na letošnjem evropskem prvenstvu na Švedskem in Norveškem ter v Avstriji, kjer je Slovenija zasedla četrto mesto. 

"Zaradi trenutnih razmer in nezmožnosti treninga smo vsi športniki pod velikim stresom. Na številna naša vprašanja nismo dobili odgovorov, po torkovi odločitvi Mednarodnega olimpijskega komiteja je vsem odleglo. Na Poljskem se je ligaška sezona predčasno končala. Znova smo prvaki, a raje bi videl, da bi naslov osvojili po normalni poti in odigrali vse načrtovane tekme. V zadnjih tednih v našem klubu vsi delamo po individualnem programu, v glavnem tečem v naravi, na voljo pa imam tudi klubski fitnes, a so v njem lahko istočasno največ tri osebe. Upam, da bomo v tej sezoni odigrali še kakšno tekmo, glede na trenutne razmere pa nisem ravno optimist. A bolj me je strah obdobja po koncu pandemije, številni klubi so že zdaj na robu preživetja in odvisni od pomoči podjetij, ki pa so zaradi trenutnih razmer v velikih težavah. Brez njihove finančne pomoči bodo klubi zelo težko nadaljevali svoje delo, nekateri celo ugasnili, to me najbolj skrbi," je še na koncu za STA dodal Janc.

Značke: janc, rokomet

Članki iz rubrike