luna roka Dobra karma

Naravni ritmi v mesecu aprilu skozi djotiš ...

babica, ženska, zamišljena, žalostna, upokojenka, starka Svet24.si

Izpoved slovenske starostnice: "Po vasi so ...

lucija sikovec usaj pl1 Reporter.si

Upam si trditi, da ko je Janša prevzel ...

infekecijska klinika ljubljana, koronavirus Svet24.si

V soboto potrjenih 46 novih okužb, ugasnili dve ...

sanolabor, maske, zdravko-počivalšek Necenzurirano

Afera maske: dobil desetmilijonski posel, dolguje ...

04CONTAGION-01-videoSixteenByNineJumbo1600 Odkrito.si

Je to film, ki je napovedal pandemijo ...

alenka_kosir16 Njena.si

Alenka Košir čez noč ostala brez dela

sta
sta
1 25.03.2020 10:08:54

Zlovešča napoved: PANDEMIJA? Bolj me je strah OBDOBJA, KI BO SLEDILO! Zakaj? Zato, ker ...

Profimedia
Slovenski rokometni reprezentant Blaž Janc o obdobju karantene za STA

Pandemija koronavirusa ni obšla niti Poljske, natančneje Kielc, kjer v tem trenutku igra naš rokometni reprezentant Blaž Janc. Spregovoril je o dnevih karantene, obdobju, ki sledi in prestavitvi olimpijskih iger.

"Prestavitev olimpijskih iger za eno leto je povsem logična in razumljiva. V tem trenutku mora biti v ospredju zdravje ljudi, vse druge zadeve so drugotnega pomena," je o najbolj aktualni športni novici v telefonskem pogovoru za STA uvodoma dejal Janc, najboljše desno krilo na letošnjem evropskem prvenstvu na Švedskem in Norveškem ter v Avstriji, kjer je Slovenija zasedla četrto mesto. 

"Zaradi trenutnih razmer in nezmožnosti treninga smo vsi športniki pod velikim stresom. Na številna naša vprašanja nismo dobili odgovorov, po torkovi odločitvi Mednarodnega olimpijskega komiteja je vsem odleglo. Na Poljskem se je ligaška sezona predčasno končala. Znova smo prvaki, a raje bi videl, da bi naslov osvojili po normalni poti in odigrali vse načrtovane tekme. V zadnjih tednih v našem klubu vsi delamo po individualnem programu, v glavnem tečem v naravi, na voljo pa imam tudi klubski fitnes, a so v njem lahko istočasno največ tri osebe. Upam, da bomo v tej sezoni odigrali še kakšno tekmo, glede na trenutne razmere pa nisem ravno optimist. A bolj me je strah obdobja po koncu pandemije, številni klubi so že zdaj na robu preživetja in odvisni od pomoči podjetij, ki pa so zaradi trenutnih razmer v velikih težavah. Brez njihove finančne pomoči bodo klubi zelo težko nadaljevali svoje delo, nekateri celo ugasnili, to me najbolj skrbi," je še na koncu za STA dodal Janc.

Značke: janc, rokomet

Članki iz rubrike