Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ru
ru
0 28.08.2018 15:00:03

Slovenski reprezentant o 'kockicah', navijanju za Hrvaško in ODZIVU Slovencev! Mnogi so mi pisali, da ...

Darko Cingesar
Grega Wernig
»Ja sam navijač vatrenih. Hrvatska u srcu,« pravi s hrvaškimi nacionalnimi obeležji, znamenitimi kockicami, opremljeno sporočilo na eni od prikaznih fotografij Darka Cingesarja na facebooku. Dokaj nenavadno za državnega reprezentanta Slovenije, a kdor Darka pozna, mu je jasno, da Škofjeločan pač v srcu nosi tako svojo domovino kot domovino svojih staršev. Kot eden najbolj srčnih in požrtvovalnih izbrancev Veselina Vujovića pa bo za dres s slovenskim grbom vselej naredil vse. Proti vsakomur, tudi Hrvaški. Pardon, še raje proti Hrvaški … V pogovoru s kolegi iz tiskane izdaje časopisa Ekipa SN je dal to jasno vedeti!

Je bilo dopusta dovolj? Ste napolnili baterije?

Ne bi škodil še kakšen teden več, ampak dobro. Imeli smo slab mesec dni, tako da nekaj je bilo …

Kakšna so za vas zdaj poletja, ko ste (že dve sezoni) v tujini? Sploh zdaj, ko igrate v Franciji, ki je v primerjavi z Zagrebom daleč stran od doma. Potujete na počitnice tudi poleti ali ste raje doma v krogu bližnjih?

Bolj kot ne sem bil to poletje doma z družino in kolegi. Nekajkrat sem šel na obisk k sorodnikom na Hrvaško in malo na Hrvaško na morje.

Spremljali smo vas prek družbenih omrežij in opazili, kako srčno ste na svetovnem nogometnem prvenstvu navijali za Hrvaško. Kje ste bodrili reprezentanco domovine vaših staršev?

s kolegi in bratom smo bili ravno na morju na Hrvaškem.

Predstavljamo si, da so bili ob uspehih Hrvaške to lepi dnevi, tedni za vas …

Res so bili lepi. Seveda sem navijal za Hrvaško, tako da je bilo ’fajn’. Predvsem vzdušje je bilo izjemno, vsaj za Umag lahko povem, kjer smo bili mi.

Na facebooku ste imeli še do pred kratkim vašo prikazno fotografijo opremljeno s tako imenovanimi kockicami oziroma hrvaškimi nacionalnimi obeležji. Kakšni so bili odzivi Slovencev, jih je bilo kaj? Vseeno ste reprezentant Slovenije in vemo, kako občutljivi znajo biti nekateri glede takih zadev …

Ali jih je bilo kaj proti meni? Niti enega negativnega sporočila nisem dobil! V bistvu sem dobival samo pozitivna sporočila podpore. Pričakoval sem kakšne slabe odzive, ampak res ni bilo popolnoma nič. Tako ali tako jih je takrat veliko navijalo za Hrvaško. Mnogi so mi zapisali, da jim privoščijo.

914-14-kockice1
Darko Cingesar
facebook

Vaši hrvaški kolegi pa so bili tako ali tako navdušeni nad vašimi objavami, si predstavljamo …

Seveda (smeh). Sploh navijačem iz Zagreba, kjer sem igral pred odhodom v Francijo, je bilo to še posebej všeč.

Ne skrivate, da imate poleg domovine Slovenije radi tudi Hrvaško, od koder izvirajo vaše korenine. Kako pa vam je v slovenskem dresu igrati proti Hrvaški, za katero sicer takole navijate? Kaj nelagodno?

Ne, ne, niti približno. Živim v Sloveniji, igram za Slovenijo in to je to. Tega sploh nimam v glavi, niti nisem pomislil, da bi me to lahko motilo. Mogoče dobim kvečjemu še večji zagon, ko igramo proti Hrvaški. Vemo, kaj ...

CELOTEN POGOVOR Z DARKOM CINGESARJEM SI PREBERITE V DANAŠNJI TISKANI IZDAJI ČASOPISA EKIPA SN ALI NA TEJ POVEZAVI.

Članki iz rubrike