jan plestenjak, tanja seme Odkrito.si

Boleče slovo Jana Plestenjaka

Mojca Žnidarič Svet24.si

Poslanki kazen na dan izvolitve

joga Petisvet.si

Test: Kje ste na svoji poti?!

zoran predin_barbara šerbec_šerbi Svet24.si

Spomini na Šerbi: "Na oder smo jo pripeljali kar ...

neli rep - foto Andrej Kriz Svet24.si

Leto, ki je pred nami: odmrlo bo vse, kar nas ...

Kendall Jenner, zlati globusi Najstnica.si

Pokazala je svoje dolge noge

Saša Lendero Njena.si

Kdo je tako zlomil Sašo Lendero?

ru
ru
1 04.03.2018 18:58:16

Bi lahko Gajić zaigral za madžarsko reprezentanco? Proti Sloveniji ne pride v poštev, kasneje pa bi morda ...

Arsen Perić
Dragan Gajić je spregovoril o možnosti prestopa v madžarsko reprezentanco.

Pred tedni so se pojavile govorice, menda bolj iz trte izvite, da bi lahko proti Sloveniji v kvalifikacijah za SP v madžarskem dresu zaigrala tudi Srb Momir Ilić in Hrvat Renato Sulić. Kolegi s tiskane izdaje našega časnika so o tej možnosti povprašali soigralca obeh v Veszpremu Dragana Gajića, kot tudi o možnosti, da bi za Madžarsko zaigral slednji. Je kaj govora o tem?

"Ves čas je po malem govora o tem. Ampak mene v tem trenutku to ne zanima, sploh ker gre za tekmo proti Sloveniji. V mojemu primeru to ne pride v poštev, ker bi bilo zame pretežko igrati proti svoji državi. Tudi kar zadeva ostale igralce, mislim, da ne bo nič iz tega. Na Madžarskem je res ogromen pritisk, ker se ogromno vlaga v rokomet, da bi se reprezentanca uvrstila na svetovno prvenstvo, saj ta omogoča preboj na olimpijske igre. Iskale so se različne poti, vendar lahko za Ilića z milijonodstotno verjetnostjo rečem, da za Madžare ne bo igral, prepričan sem, da niti Sulić. Mogoče je edino, da bi se Laszlo (Nagy, op. p.) vrnil za ti dve kvalifikacijski tekmi, ampak sam tudi o tem dvomim. Mislim, da bo Madžarska proti Sloveniji imela to, kar je imela na prvenstvu na Hrvaškem. Če se bodo uvrstili na SP ali dobili posebno povabilo … Potem je vse mogoče," je dejal Gajić, ki možnosti igranja za Madžarsko vseeno ni povsem ovrgel.

"Če bi bila zgodba povezana z olimpijskimi igrami, bi razmislil. Olimpijske igre so edina stvar, ki je v karieri še nisem izkusil oziroma se nisem niti boril za to. V Sloveniji se je žal zadeva obrnila tako, kot se je. Zaenkrat še nisem razmišljal o tem, razmišljal sem zgolj o svojem klubskem statusu. Podaljšal sem pogodbo z Veszpremom, kar je bilo zame v tem trenutku tudi najbolj pomembno. Kar zadeva reprezentanco, pa je tako: če bi bilo to speljano na neki okej način in če bi me to res pritegnilo, bi mogoče razmislil. V tem trenutku pa sem zelo na »stand by«. Še nisem v tem filmu," je pristavil Gajić, ki za Slovenijo ni igral vse od evropskega prvenstva leta 2016 na Poljskem.

Članki iz rubrike