cavazza boris 40_6_120 Odkrito.si

Borisa Cavazzo zadela kap

Luka Dončić Svet24.si

Slovenski čudežni deček osvaja Severno Ameriko

Toše Proeski in Dolores Lambaša Petisvet.si

Na cesti, ki je vzela Tošeta, slišijo otroški ...

osebna izkaznica Svet24.si

Mirsad in Hinko sta si ga šla spremenit

lili Svet24.si

Lili Žagar potiho praznovala svoj 38. rojstni dan

52CF59DF-466B-4212-A4B7-523E463AD708 Najstnica.si

Top najstnica 2018 je Zoja Šuc

Alesa-Hrvatina-The-Biggest-Loser-Slovenija Njena.si

Aleš po enem letu osupnil z novo preobrazbo

ru
ru
4 10.01.2017 14:20:00

Blaž Janc uresničil sanje: prestop k evropskim prvakom je zapečaten!

Slavko Kolar
Slovenski reprezentant in eden največjih rokometnih talentov na svetu Blaž Janc se bo po sezoni preselil v Kielce.

Samo dan pred začetkom svetovnega prvenstva v Franciji in dva dni pred prvo slovensko tekmo sta bila potrjena kar dva velika prestopa. Jure Dolenec je najprej naznanil svoj odhod k Barceloni, samo nekaj minut kasneje pa je Celje sporočilo novico, da se po sezoni razhaja s svojim največjim draguljem Blažem Jancem. Ali so zanj morda iztržili rekordno odškodnino še ni jasno.

»Po eni strani smo zelo žalostni, da Blaž odhaja, saj smo ga želeli v ekipi še naprej in mu to tudi jasno predstavili. A po drugi strani se zavedamo, da si sam želi nadaljevati športno pot v klubu, ki se redno poteguje za naslov evropskega klubskega prvaka, zato smo veseli, da smo v našem klubu do takšnega nivoja pripeljali novega igralca. To je novo veliko priznanje naši rokometni šoli, ki jo kot odlično priznava celotna Evropa in za katero se zanimajo številni mladi igralci, zato vem, da bomo z novimi talenti to vrzel zakrpali,« je za celjsko klubsko spletno stran povedal direktor Gregor Planteu.

Janc bo od prihodnje sezone naprej tako ubogal navodila Talanta Dujšebajeva, čeprav bi Branko Tamše najraje videl, da bi bil mladenič še eno leto pod njegovim okriljem. »Menim, da bi bila zanj prava poteza, če bi še kakšno leto ostal tukaj, želeli smo graditi ekipo okoli njega, ga postaviti za vodjo, kar je gotovo sposoben, a odločitev je takšna kot je in odločil se je za drugačno pot. Midva sva stkala en poseben odnos, velikokrat se je in se lahko name obrne za nasvete ter mnenja in želim mu, da nadaljuje z uspešno kariero, da mu služi zdravje in njegovi uspehi ne bodo izostali. Verjamem, da bo tudi v naprej ostal takšen kot je ter da se bo še marsikaj naučil,« je dejal Tamše.

Značke: blaž-janc, kielce

Članki iz rubrike