Jennifer Lopez Odkrito.si

Z zasebnimi nastopi služi vrtoglave zneske

MEGLA Svet24.si

Tedenski horoskop: naprej po poti, čeprav ...

Toše Proeski in Dolores Lambaša Petisvet.si

Na cesti, ki je vzela Tošeta, slišijo otroški ...

janković_lokalne volitve 18 Svet24.si

Janković slavi, Janša pa o tem, kdo ga lahko ...

tjasa salamun Svet24.si

Tjaša je uresničila željo po motorni žagi

52CF59DF-466B-4212-A4B7-523E463AD708 Najstnica.si

Top najstnica 2018 je Zoja Šuc

Iryna Osypenko Nemec Njena.si

Koga je izbrala Iryna Osypenko?

STA
STA
0 08.07.2016 18:26:59

Gajić in Marguč bosta dobila družbo

Blaž Blagotinšek
Arsen Perić
V Veszprem odhaja nov rokometni dragulj.

Slovenski rokometni reprezentant Blaž Blagotinšek bo klubsko kariero nadaljeval na tujem. Njegov dosedanji klub Celje Pivovarna Laško je danes sporočil, da se bo reprezentančni krožni napadalec za tri sezone preselil v madžarski Veszprem.

Blagotinšek je s selitvijo k Telekom Veszpremu poskrbel za tretjo najvišjo odškodnino v zgodovini kluba. O vrednosti prestopa Celjani sicer niso poročali, so pa dodali, da bo odškodnina namenjena nadaljevanju finančne sanacije kluba. Celje 22-letni rokometaš zapušča po 11 letih, je pa tudi prvi prvi domači krožni napadalec, ki je igral za vse klubske selekcije. Za člansko moštvo Celja Pivovarne Laško je nastopil na 167 tekmah, dosegel pa 278 golov.

Na lestvici najbogatejših celjskih prestopov je 203 centimetre visoki in 116 kilogramov težki krožni napadalec ostal le za Sergejem Rutenko in Alešem Pajovičem.Blagotinšek se bo v prihajajoči sezoni še predstavil zdaj že nekdanjim navijačem, saj se bosta Celje Pivovarna Laško in Telekom Veszprem merila v regionalni ligi SEHA, prvič že 3. septembra.

"Po eni strani smo zelo žalostni, da Blaž odhaja, saj je bil eden stebrov našega moštva, a se po drugi zavedamo, da si tudi sam želi nadaljevati športno pot v klubu, ki se redno poteguje za naslov evropskega klubskega prvaka," o prestopu Blagotinška za spletno stran celjskega kluba dejal direktor Gregor Planteu.

"V prvi vrsti bi se rad zahvalil Celju Pivovarni Laško za izjemno korektnost in razumevanje v vseh teh sezonah, soigralcem, ki so me naredili boljšega igralca na in izven igrišča, trenerju Branku Tamšetu, navijačem in vsem, ki mi stojijo ob strani. Odhajam k Telekom Veszpremu, enemu največjih rokometnih klubov v Evropi in verjamem, da je prav to moštvo, s katerim se bomo že prihodnjo sezono potegovali za naslov zmagovalcev Lige prvakov," pa je po sklenitvi pogodbe povedal Blagotinšek.

Članki iz rubrike