stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ru
ru
0 25.06.2016 11:23:46

Špiler in Lorger k Barišiću v Nexe

Profimedia
Vrste hrvaških podprvakov in članov lige SEHA sta okrepila dva zdaj že nekdanja slovenska reprezentanta.

Nova člana Nexeja bosta v prihodnji sezoni dosedanji organizator igre hrvaškega drugoligaša Metalca David Špiler in zdaj že nekdanji vratar španske Helvetie Gregor Lorger. V Našicah se bosta pridružila še enemu Slovencu Saši Barišiću Jamanu.

»Dobro se razumem z Vedranom Zrnićem, s katerim sem o moji možnosti prihoda v Nexe govoril že pred časom. 'Zrna' mi je povedal veliko lepih stvari o klubu in zelo se veselim igranja za Nexe tudi zato, ker bova lahko zaigrala skupaj,« je za klubsko spletno stran povedal Špiler in dodal, da se je za presenetljivo selitev v Metalac odločil zaradi lažje vrnitve v polno tekmovalno formo po poškodbi ramena, ki je zanj zdaj že preteklost. V Nexeju je znova pripravljen na nastopanje v tekmovanjih evropskega razreda. »Pokal EHF bo zame poseben izziv, saj ga že dolgo nisem igral. Tudi liga SEHA bo v prihodnji sezoni zelo močna, saj vanjo prihajata tudi Celje in Gorenje. Po mojem mnenju bo to najmočnejša liga na svetu. Čaka nas težka, a zanimiva sezona,« je dejal 33-letni Korošec.

Njegov bodoči soigralec Gregor Lorger je zadnjih deset sezon preživel v tujini. »Vesel sem, da sem podpisal za Nexe, ki ima tako kot jaz visoke ambicije. Čaka nas boj z vrhunskimi ekipami in veselim se vsake tekme z njimi. Tako kot vsak športnik živim za take tekme,« pa je povedal 34-letni Celjan, ki je s svojim domačim klubom leta 2004 osvojil naslov evropskega prvaka, nato pa se podal na tuje. Največji pečat je pustil v Valladolidu in v zadnjih dveh sezonah Helvetii, medtem ko je Špiler pred prestopom v Metalac nastopal za Meškov Brest, Zagreb, Koper in Celje. 

Članki iz rubrike