favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

muk
muk
0 03.05.2016 14:43:06

Magdeburg je bil in bo rokometno mesto

facebook
Po devetih letih so v Magdeburgu znova odklenili vitrine in po pokalu EHF leta 2007 tokrat vanje pospravili lovoriko, namenjeno zmagovalcu nemškega pokala. Slavje je bilo temu primerno.

Magdeburg je resnično rokometno mesto, na trgu pred mestno hišo je pokalne prvake pričakala večtisočglava množica. V ekipi Magdeburga sicer ne manjka starih znancev s slovenskih rokometnih igrišč, dres gladiatorjev namreč nosijo Marko Bezjak, še vedno poškodovani Jure Natek, pa Željko Musa in Nemanja Zelenović, za vse pa je seveda to prva lovorika v dresu evropskega prvaka iz leta 2002. Predvsem Natek, ki je tu že od leta 2010 in ki po koncu sezone končuje kariero, je bil v nedeljo zvečer med najbolj veselimi.


Na zaključnem turnirju v Hamburgu so šli po trnovi poti, v polfinalu so po podaljšku premagali Bergischer, dan kasneje v finalu pa na krilih Roberta Weberja (10 golov) in Michaela Damgaarda (9) še Flensburg (32:30). Slednji je tako po nesrečnem izpadu iz lige prvakov utrpel nov udarec, ostaja mu le še prvenstvo, kjer pa zaostaja tri točke za Rhein-Neckarjem.

Za Magdeburg je to po drugi strani vsekakor lep obliž na neko vse prej kot sijajno sezono, v prvenstvu so namreč šele na desetem mestu.

Članki iz rubrike