Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tu
tu
02.05.2016 10:17:25
Deli članek:

Najboljši Slovenci padli

Profimedia

Štirje najvišjeuvrščeni slovenski teniški igralci so ta teden precej izgubili na lestvici ATP.

Grega Žemlja, ki je pred sedmimi dnevi znova postal prvi lopar Slovenije, je padel za 13 mest, Blaž Rola se bliža 200 mestu na svetu, poškodovani Blaž Kavčič je 311., Tom Kočevar Dešman pa je padel na 455. mesto.

Srečo v nesreči ima Blaž Kavčič, ki je zavoljo odsotnosti zaradi poškodbe pravočasno 'zamrznil' svojo uvrstitev na lestvici ATP, tako da se bo sredi maja vrnil v teniško karavano kot 157. igralec.

Na vrhu razpredelnice ni sprememb. Na vrhu ostajajo Novak Đoković, Andy Murray in Roger Federer, v top 10 pa se je vrnil Kanadčan Milos Raonic.

Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog ima za seboj slab začetek leta, kar se odraža tudi na lestvici WTA. Ta teden je izgubila še dve mesti, tako da je zdaj že 93.

Hercogova, ki trenira pod vodstvom partnerja Željka Krajana, je v 2016 odigrala osemnajst dvobojev, dobila pa jih je le šest. Pretekli teden se je preizkusila v kvalifikacijah Madrida in se poslovila že v prvem krogu.

Ostale Slovenke so precej za njo. Tadeja Majerič je 248., Tamara Zidanšek 254., Dalila Jakupovič 274., ...

Na vrhu lestvice WTA ni sprememb; Serena Williams vodi pred Agnieszko Radwansko in Angelique kerber, ki ju loči le 35 točk.