klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

Miha Andolšek
Miha Andolšek
0 02.10.2015 14:26:41

Po mestu bežal pred gorilami v usnjenih jaknah

Dvaintridesetletni Jure Jeraj v letošnji sezoni brani vrata novomeške Krke, pred tem pa je prepotoval rokometni svet po dolgem in počez. Od rokometnih Španije in Srbije prek Katarja do malo manj rokometne Turčije, ena tistih kariernih epizod, ki mu bržkone ni ostala v najlepšem spominu, pa je beograjska.

Poleti 2011 je Jeraj skupaj z rojakom Petrom Pucljem okrepil Crveno zvezdo, a jo z bolj kot ne praznimi žepi in dolgim nosom zapustil že po pol leta. Beograjski klub mu je ostal dolžan zajeten kupček denarja, približno deset tisočakov evrov, zgodba pa je epilog dobila šele pred dnevi. Zvezda mu je namreč hočeš nočeš morala poravnati dolg, če je želela zaigrati v srbski ligi, nad čimer pa vodilni v klubu seveda niso bili ravno navdušeni. "Hvaležen sem vsem igralcem, ki so pokazali razumevanje, počakali na izplačilo in pristali na reprogramiranje dolgov. Edini, ki ni bil korekten in se je ponašal povsem nešportno, je bil Jure Jeraj, ki nas je izsiljeval praktično do zadnjega dneva," se je, potem ko je moral seči v denarnico, ob slovenskega vratarja javno obregnil predsednik upravnega odbora kluba Mirko Butulija.

A vsaka resnica ima dve plati in tako seveda tudi ta, na odziv Jeraja pa ni bilo treba dolgo čakati. "Po treh letih in pol, po prijavi, po opominu pred izvršbo, po blokiranju klubskega računa, se nihče iz kluba ni zmenil zame vse do zadnjega dneva, ko je klub prek tretje osebe prišel s predlogom izplačila na devet obrokov. Zdaj, ko nisem pristal na klubske predloge (ker nisem imel zaupanja v take ljudi), morate v javnosti razglasiti, da se Jeraj nešportno in nekorektno obnaša. Tega, da ste mi poslali štiri gorile, ki so mi sledile, ko sem odhajal iz RSS, in da sta me dve 'čelavi' gorili v usnjenih jaknah preganjali in mi grozili, ko sem bežal po mestu, pa niste izpostavili,« je zapisal na svojem facebook profilu in za konec še cinično pristavil: »Hvala za novo izkušnjo! Pokazali in dokazali ste, na kako nizkih vibracijah funkcionirate. Vse, kar lahko rečem, je samo – srečno!"

Članki iz rubrike